Devlet okuluna geçmeye başladılar - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

4 Mayıs 2024 - 00:47

Devlet okuluna geçmeye başladılar

Son Güncelleme :

02 Haziran 2022 - 14:14

192 views
Devlet okuluna geçmeye başladılar

CTP’li vekil Fide Kürşat, “Döviz arttı, işsizlik arttı. Birçok özel okula giden çocuk şimdi devlet okuluna geçmeye başladı. Burada ciddi anlamda fırsat eşitsizliği var” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fide Kürşat asgari ücretle yaşamanın imkânsız olduğunu, asgari ücretli birinin evlenmesinin de mümkün olmadığını ifade ederek özel okullardan da devlet okullarına geçişler olduğunu, artık okul için kredi çekme imkânının da olmadığını kaydetti.

Kürşat, “Döviz arttı, işsizlik arttı. Birçok özel okula giden çocuk şimdi devlet okuluna geçmeye başladı. Burada ciddi anlamda fırsat eşitsizliği var” dedi.

Tv2020’de konuşan CTP’li vekil Fide Kürşat şöyle dedi;

“Bazı devlet okullarında Türkçe bilmeyen çocuklar var. Bizim çocuklarımız bu eğitim müfredatının içinde ciddi anlamda gerilemeye başlamıştı. Özel okula bu nedenle de rağbet artmıştı ve kredi ile bu yapıldı. Döviz arttı, işsizlik arttı. Birçok özel okula giden çocuk şimdi devlet okuluna geçmeye başladı. Burada ciddi anlamda fırsat eşitsizliği vardır. Sınıfların yoğunluğu ve diğer koşullar. Asgari ücretliyi düşünün.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.