UBP'li aday adaylardan güç birliği kararı! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

24 Nisan 2024 - 13:36

UBP’li aday adaylardan güç birliği kararı!

Son Güncelleme :

09 Kasım 2022 - 10:27

336 views
UBP’li aday adaylardan güç birliği kararı!

25 Aralık’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi başkanlığına aday olan 3 isim ortak bir karar alarak basın açıklaması yaptı.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi başkanlığına aday adayı olan UBP kökenli 3 isim, UBP’nin bağımsız bir aday olan Fırat Ataser’i aday olarak göstermesine karşı sert tepki gösterdi.

İbrahim Erbildim, Mustafa Aktuğ ve Fuat Namsoy ortak bir basın açıklaması yaparak, gerçekleştirdikleri anket sonucunda Fuat Namsoy’u aday olarak çıkarma ve güç birliği yapma kararı aldıklarını açıkladılar. Yapılan yazılı açıklama şöyle:

Bilindiği üzere 25 Aralık yerel seçim sürecinde aday adaylığımızı açıklamış, müracaatlarımızı yapmış ve Partimizin vereceği kararı beklemiştik. Fakat yılan hikayesine döndürülen Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi adaylığı ile ilgili Ulusal Birlik Partisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta beklenmedik bir karar vermiş ve CTP kökenli bağımsız belediye başkanı ve başkan adayı Fırat Ataser’i destekleme kararı almıştı.
Fırat Ataser’in gerek genel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya koyduğu tutumu iyi bilen ve yaşayan bölgedeki sağ partiler arasında infial yaratan bu karar neticesinde, Ulusal Birlik Partili belediye başkan adayları olarak güçlerimizi birleştirme kararı almış ve bir kamuoyu yoklaması yapma yoluna gitmiştik.
Bugün öğleden sonra anket şirketi tarafından bizlere açıklanan sonuçlar neticesinde ise adaylarımızdan Lapta eski belediye başkanı Fuat Namsoy’u aday gösterme ve hep birlikte destekleme kararı almış bulunmaktayız.
Ülkenin en büyük sağ partisini hiçe sayarak CTP kökenli bağımsız bir başkan adayından medet umanlar günün sonunda yanıldıklarını anlayacaklardır. Ulusal Birlik Partisi tabanı her seçimde birlik olmayı başarmış ve adaylarına sahip çıkmışlardır. Gelinen aşamada gerek örgütlerden aldığımız güç gerekse tabanımıza olan güven çerçevesinde anketten çıkan %62.5 oy oranımızla bu yolda, birlikte yürümeye kararlıyız.
Bu uğurda, birleşen beldelerimizde halkımıza olan güvenimiz ve halkımızın desteği ile seçimden zaferle çıkacağımıza olan inancımız tamdır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.