Sağlıkta kalıcı çözümler için adımlar atılacağı sözü... - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

17 Mayıs 2024 - 12:25

Sağlıkta kalıcı çözümler için adımlar atılacağı sözü…

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Ahmet Varış ve beraberindeki heyet Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi ziyaret ederek görevinde başarılar diledi taleplerini iletti.

Son Güncelleme :

13 Haziran 2019 - 12:08

297 views
Sağlıkta kalıcı çözümler için adımlar atılacağı sözü…

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Ahmet Varış ve beraberindeki heyet Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi ziyaret ederek görevinde başarılar diledi taleplerini iletti.

Tıp-İş Başkanı Ahmet Varış, Bakan Pilli’ye yeni görevinde başarılar dilemek ve sendikanın beklentilerini aktarmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Varış, ülkemizde yaşayan her bireyin sağılığını korumak, geliştirmek, kolay ulaşabileceği kaliteli ve eşit sağlık hizmeti almasını sağlamak için çalışmayı sendikamız görev edinmiştir diyerek faaliyetlerini ve çalışmalarını aktardı.

Varış, koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, Kamu sağlık merkezlerindeki fiziki alt yapı, ilaç ve personel eksikliklerinin giderilmesi, Finansman ve Kamu sağlık merkezlerinde ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun çözümü için sendikamızla işbirliği içinde çalışılması arzusunda olduklarını belirterek Bakan Pilli’ye beklentilerinin olduğu tüm maddeleri içeren bir dosyayı takdim etti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, hastaların ve sağlık çalışanlarının yanlarında oldukları bir dönem olacağını, sağlık sisteminde özveri ile çalışılması halinde birçok sorunun geride kalacağını söyledi.

Sendikanın hedeflerini önemsediklerini belirten Bakan Pilli, meslekten gelen ve sorunları bilen biri olarak sağlıkta kalıcı çözümler için adımlar atacağını, alt yapı ve personel eksikliğinin bulunduğunu, birlikte hareket etmenin önem teşkil ettiğini ifade etti.

Bakan Pilli, hedeflerinin Güzelyurt Hastanesi’ni süratle bitirmek olduğunu, Lefkoşa’ya da yeni bir hastane ve kalp hastanesinin şart olduğunu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne 2. Bir tomografi ve emar cihazının temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıkta diyalog ve işbirliğinin öneminin altını çizen Bakan Pilli, görev süresince sendikaların talep ve önerilerine açık olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.