Rumların Gündemi Yine Türkiye - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

18 Nisan 2024 - 19:59

Rumların Gündemi Yine Türkiye

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için geçici görevlendirdiği özel danışmanı Jane Holl Lute’un Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında geniş yer buldu.

Son Güncelleme :

03 Şubat 2021 - 8:04

284 views
Rumların Gündemi Yine Türkiye

Politis gazetesi “Lute Direktif Almak İçin Genel Sekretere – Ankara Sadece İki Devleti Görüşüyor – Lute, Şimdi Genel Sekretere” başlıkları altında verdiği haberinde, Lute’un Türkiye ziyaretine ilişkin haberlere geniş yer verdi.
Gazete, Lute’la dün bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünde federasyonun artık sürdürülebilir olmadığı ve iki devletli çözümü desteklediği mesajını ilettiğini aktardı.
Çavuşoğlu’nun, olası bir beşli konferansa katılma konusunda ne düşündüğüne ilişkin ise kamuoyuna bir bilgi vermediğini belirten gazete, Lute’un bundan sonra New York’a gideceğini ve Genel Sekreter Antonio Guterres’i bilgilendireceğini de vurguladı.
Haber Alithia’da “Türkiye İki Devletli Çözümü Destekliyor”; Haravgi’de “Çavuşoğlu: İki Devletli Çözüm Masada”; Fileleftheros’ta “Notların Kontrolü ve Karar – Lute Çavuşoğlu’yla Görüşerek Temas Turunu Tamamladı” başlıklarıyla verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.