Rum Yönetimi, sektörlerin açılma stratejisini 29 Nisan’da görüşecek - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

25 Nisan 2024 - 22:21

Rum Yönetimi, sektörlerin açılma stratejisini 29 Nisan’da görüşecek

Son Güncelleme :

21 Nisan 2020 - 14:34

280 views
Rum Yönetimi, sektörlerin açılma stratejisini 29 Nisan’da görüşecek

Rum Yönetimi , Kovid-19 çerçevesinde faaliyetleri durdurulan işletmelerin yeniden açıklaması için hazırlanan eylem planını paydaşlarla gözden geçirdi.

Rum Lider Nikos Anastasiadis, bugün Rum Başkanlık Sarayında KEVE, OEV, SEK, PEO ve DEOK sendikaları temsilcileri ile turizm sektöründen PASİKSE (Kıbrıs Otelciler Birliği), STEK (Kıbrıs Turist işletmeleri Birliği) ve Kıbrıs Yatırım Tanıtım Ajansı (CIPA) yetkilileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, sektörlerin yeniden faaliyete geçmesini içeren eylem planının 29 Nisan’da yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağı belirtildi. Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Kousios, “kısıtlayıcı önlemlerin aşamalı olarak kaldırılması ve ekonominin yeniden başlatılması stratejisinin 29 Nisan’da Bakanlar Kuruluna sunulması bekleniyor” dedi.

Sektörlerin yeniden faaliyete geçmesine ilişkin stratejinin tamamen epidemiyolojik verilere, Bilim Kurulu’nun önerilerine ve virüsün yayılma eğilimini gösteren tarama testlerinin sonucuna göre uygulanacağını kaydeden Kousios, Rum Lider’in ekonomik paydaşları ön görülen strateji konusunda bilgilendirdiğini, görüş ve önerilerini de aldığını kaydetti.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.