Elcil Rum Medyasına Konuştu… - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

26 Nisan 2024 - 19:53

Elcil Rum Medyasına Konuştu…

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “KKTC’nin Türkiye’ye gayrı resmi ilhakının hâlihazırda gerçekleştiğini; yalnızca resmen ilan edilmediğini” öne sürdü.

Son Güncelleme :

03 Şubat 2021 - 7:59

207 views
Elcil Rum Medyasına Konuştu…

Fileleftheros gazetesine röportaj veren Elcil, Kıbrıs Türk toplumunun demografik yapısının değiştiğini ve Kıbrıslı Türklerin kültürünün de değiştirilmeye çalışıldığını iddia ederken, kuzeydeki Kıbrıslı Türk sayısının 130 bin civarında olduğunu; toplam nüfusun ise 600 bin civarında bulunduğunu söyledi.
Habere göre Elcil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la ilgili eleştirilerde de bulundu.
Elcil, AB vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin, AB kurumları tarafından yeterince desteklenmediğini ve Güney Kıbrıs’ın bu konuya kayıtsız kaldığını söyledi.
Elcil ayrıca, “iki devletli çözüm” söyleminin gerçekte, “çözüm istemediklerini söylemenin başka bir şekli olduğunu ve kuzeyde hiçbir zaman bağımsız bir devlet olamayacağını” savundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.