Uzlaşılırsa heyetler arası görüşme yapılacak - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

2 Mayıs 2024 - 20:52

Uzlaşılırsa heyetler arası görüşme yapılacak

Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi arasındaki koalisyon görüşmeleri devam ediyor.

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2019 - 13:00

362 views
Uzlaşılırsa heyetler arası görüşme yapılacak

Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi arasındaki koalisyon görüşmeleri devam ediyor.İki partinin Meclis grupları bugün ayrı ayrı toplanarak çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirdi.

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, bu sabah BRT’ye yaptığı açıklamada, iki parti arasındaki diyaloğun sürdüğünü, bugün için bir görüşme olup olmayacağına dair kesin bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

HP Genel Sekreteri Yenal Senin de bugün için henüz planlanmış bir görüşme olmadığını kaydetti.İki partinin Genel Başkanları Meclis’teki grup toplantılarının ardından basına kısa açıklamalarda bulundu.

UBP Genel Başkanı Tatar, prensipler konusundaki yazışmaların devam ettiğini belirterek, “Eğer bir noktaya varabilirsek, ana prensiplerde anlaşırsak, heyetler arası görüşme olacak” dedi.Tatar, iki başkanın önce telefonla ardından da yüz yüze görüşeceğini de kaydetti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ise meclisteki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine, hafta sonu başkanlar düzeyinde toplandıklarını kaydetti.Özersay, “Süreç devam ediyor. Eğer imkan varsa, çalışmaların sonuçlanması için çaba sarf ediyoruz. Çok fazla uzatma niyetinde değiliz” dedi.

1 saat içinde toplanacaklarını kaydeden Özersay, koalisyonun kurulup kurulamayacağının yarına belli olacağını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.