Operasyon sinyali - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

29 Mart 2024 - 00:44

Operasyon sinyali

Son Güncelleme :

24 Kasım 2022 - 2:54

301 views
Operasyon sinyali

Erdoğan’dan AK Parti Grup Toplantısı’nda dikkat çeken sözler: Karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz…

Ak Parti Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz diyerek yeni bir operasyonun sinyalini verdi. İşte Erdoğan’ın açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine sabah saatlerinde Düzce’de meydana gelen depremle başlayan, bazı binalarda hasarlar olduğunu ancak vahim bir durumun olmadığını belirten Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının bardağı taşıran son damla olduğuna dikkat çekti, “Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. ” dedi.

İşte Başkan Erdoğan’ın konuşmasının satır başları

“Deprem çalışmaları hızlanmalı”

Açıklamalarına Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem ile başlayan Erdoğan, “Düzce’deki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bazı binalarda hasar var ama vahim bir durum ile karşılaşmadık. Kurumlarımız gereken tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor. Türkiye’yi depreme hazırlamak için TOKİ projesinden, kentsel dönüşüm projelerine kadar binalarımızı yeniliyor, kurumsal altyapımızı genişletiyoruz. Gölyaka depremi, deprem gerçeğinin ne kadar yakında olduğunu, çalışmaların hızlandırılması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Konutları ile, işyerleri ile, kamu hizmet binaları ile yepyeni pırıl pırıl bir Yusufeli hayata geçirdik. Türkiye Yüzyılı vizyonunun altyapı eseri olarak Yusufeli barajına da hoş geldin diyoruz. Bu muhteşem projeyi görüntüleri ile hatırlayalım. Yılda 5 milyar buradan dönüşüm var. Bu gelirle kendini finanse edecek. 35 milyara bu barajımızı milli bütçeden gerçekleştirdik. Bay Kemal görüyorsun işte, neyi nereden yaptığımızı gör. Sonra kaynak nereden deme. Yeri gelir milli bütçeden, yeri gelir uluslararası finans ile. Ama biz yaparız, aramızdaki fark bu.

“Kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur”

Bugün terör saldırıları hususundaki gelişmeleri ve yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı failleri ve bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve yardımcı olanlar adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışan kim varsa mutlaka bulunacak, hesabı sorulacak. Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri tepkiyle ortaya çıkmıştır.Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var.

“Saklandığınız beton tüneller mezarınız olacak”

Yılbaşından beri terör örgütü elebaşları yaptıkları açıklamalarla sivillere saldırı emrileriyle gerçek yüzlerini sergiliyorlar. Geçtiğimiz yılda ülkemiz sınırları içinde PKK ve bağlantılı örgütler tarafından 87 ayrı terör eyleminde 153 güvenlik görevlisi ile 173 vatandaşımız şehit olmuştur. Etkisiz hale getirelen terörist sayısı ise 13 bin 500’ü bulmaktadır. Çözüm sürecinden sonra taban desteğini kaybeden, Kuzey Irak’taki varlığı gerileyen örgüt tüm dikkatini Suriye üzerinde yoğunlaştırmıştır. Artık hiç kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüzün olmadığını ifade etmek isterim. Uçaklarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Güney sınırlarımızın tamamını bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınırötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Tel Rifat, Münbiç, Ayn El Arab gibi çıban başı yerleri bir bir halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. O beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.