Manavgat'ta bir başka noktada daha yangın çıktı - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

20 Nisan 2024 - 18:35

Manavgat’ta bir başka noktada daha yangın çıktı

Son Güncelleme :

30 Temmuz 2021 - 9:20

411 views
Manavgat’ta bir başka noktada daha yangın çıktı

Türkiye arka arkaya çıkan orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor. 6 ildeki 20 noktada yangınlar ne yazık ki devam ediyor. 4 kişinin hayatını kaybettiği Antalya Manavgat’ta yeniden alevler yükseliyor. DHA muhabiri Alparslan Çınar, yaşanan sıcak gelişmeyi CNN TÜRK canlı yayınında aktardı.

İşte Alparslan Çınar’ın açıklamaları:

Sabah saatlerinde yaptığımız yayınlarda bugün Manavgat’ın sakin bir gün geçirdiğini belirtmiştik. Yangın durmuştu, rüzgar da şiddetini yitirmişti ve mavi gökyüzünü görebiliyorduk. Ancak kısa bir süre önce Salur mahallesinde alevler yeniden yükselmeye başladı. 2 uçak ve çok sayıda helikopterle bu noktaya müdahale ediliyor. Dağ sırası boyunca 6 noktadan dumanların yükseldiğini görüyorum. Alevler hızlı bir şekilde yolun diğer tarafına sıçradı. Buna da en büyük etkenlerden biri de çam ağaçlarının kozalakları. Onlar sıcakla birlikte patlayıp 200 metre kadar ileriye, sağa sola saçılabiliyor. Haliyle yeni bir kıvılcım, yeni bir yangın çıkarabiliyor. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Henüz Salur mahallesinin boşaltılmadığı bilgisi var. Helikopterler çok hızlı bir şekilde yakın bir noktada bulunan barajdan su alarak biraz olsun alevlerin önüne geçebildiler. An itibariyle 34 mahalle yangından etkilenmişti Manavgat ilçesinde. Bugün 3’üncü gün, 3 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlarla ilgili olarak da jandarma 5 kişiyi gözaltına aldı, işlemleri devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.