Yeşilçam'ın emektarı yaşamını kaybetti - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

25 Nisan 2024 - 05:31

Yeşilçam’ın emektarı yaşamını kaybetti

Son Güncelleme :

29 Ocak 2022 - 13:12

447 views
Yeşilçam’ın emektarı yaşamını kaybetti

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Diler Saraç, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Saraç’ın vefat haberini kızı Flora Trakyalı duyurdu. Trakyalı, “Canım annem Diler Saraç’ı biraz önce kaybettik… Tanıyan ve seven herkesin başı sağ olsun..” ifadelerini kullandı.

DİLER SARAÇ 

Diler Saraç, 1937 yılında İzmir’de doğdu. Karşıyaka Lisesi orta kısmını bitirdi. 1962 yılında Ses Dergisi’nin Artist Yarışması’na katılarak oyunculuğa katıldı. Aşka Karşı Gelinmez filmiyle sinemaya geçti. Pisi Pisi (1975) filmindeki rolüyle 13. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Kısmetin En Güzeli, Acı Aşk, Çocuk Hırsızı Cafer gibi filmler başta olmak üzere 200’den fazla film ve TV dizisinde rol aldı. Son olarak 2007 yılında Sana Mecburum adlı dizide oynadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.