"Yeni siyaset şerefli, milli bir siyasettir" - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

19 Mayıs 2024 - 14:59

“Yeni siyaset şerefli, milli bir siyasettir”

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2022 - 8:26

111 views
“Yeni siyaset şerefli, milli bir siyasettir”

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da yapılan Büyükelçiler Konferansı’nda Rum Lider Anastasiadis’in ortaya attığı “güven yaratıcı önlemlere” yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşma yapan Tatar, Rum Lider Anastasiadis’in Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında yaptığı önerilere de değinen Tatar, bu önerileri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin otoritesini kuzeye yaymayı amaçlayan “sinsice öneriler” olarak niteledi.

Büyükelçilere hitabında, ‘Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını’ vurgulayan Tatar, “Yeni siyaset belki zordur, belki zaman alacaktır ama ben inanıyorum ki iki yılda bile yol kaydedilmiştir. Yeni siyaset şerefli, milli bir siyasettir” ifadelerini kullandı. TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da “Kıbrıs’ta artık müzakere olacaksa iki egemen devlet arasında olur” diyerek Tatar’a destek verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.