Yaşlı ve hastalara cinsel taciz şikayet dilekçelerini yayınlıyoruz - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

6 Mayıs 2024 - 15:04

Yaşlı ve hastalara cinsel taciz şikayet dilekçelerini yayınlıyoruz

Son Güncelleme :

07 Nisan 2022 - 17:03

1.094 views
Yaşlı ve hastalara cinsel taciz şikayet dilekçelerini yayınlıyoruz
    • Evrensel Kıbrıs- Rana Sarro

    70 hastanın yatılı bakım gördüğü Kalkanlı Yaşam Evi son dönemde gündemden düşmezken; Yaşam Evi Sorumlusu Hekim Şebnem Benar ile bazı hasta bakıcılar görevden alındılar.

    Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevgi Öksüz Kalkanlı Yaşam Evi’ne sorumlu hekim olarak atandı. Yeni sorumlu hekimin göreve başlamasının ardından tüm hastalarla yakından ve tek tek birebir ilgilendiği ve orada hastaların refahı için bir takım düzenlemeler yaptığı öğrenilirken;  Cengiz Topel’den de iki doktorun, gerekmesi halinde oncall olarak çağrılacak şekilde görevlendirildiği bilgisi alındı.

    DARP İDDİALARI YALANDI!

    Yaşam Evi’nde yaşam süren yaşlı ve hastaların darp edildiği yönünde sürecin başında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılırken; yine açık yaraları bulunan hastaların hastaneye sevk edilmemesinin de yanlış bir uygulama olduğu yönündeki iddiaların da asılsız olduğu ortaya çıktı.

    AÇIK YARALARI OLANLAR HALEN ORADA

    Yeni bir yönetim sonrasında da yine, açık yaraları bulunan bazı yaşlıların hastaneye sevk edilmesine gerek duyulmadığı ve aynı yaşlıların halen o yaşam evinde yaşadıkları öğrenildi. Bu hasta bakımının yanlış olduğunu savunan bazı sosyal medya fenomenleri tarafından ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmış oldu.

    Bilindiği gibi bazı sosyal medya fenomeni aktivistler, bu yaralarla ilgili görüntüler nedeniyle Yaşam Evi Sorumlusu’na saldırmışlardı. Önceleri o görüntülerle hastaların darp edildiğini ileri sürmüşler akabinde de iddialarını değiştirerek, sorumlu doktorun o hastaları orada tutmasının zulüm olduğu iddialarını ortaya atmışlardı.

    İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

    Kalkanlı Yaşam Evi ile alakalı bazı aktivistlerin orasıyla ilgili ortaya attıkları dayak, şiddet, darp, ihmal, kötü muamele iddiaları da asılsız çıktı.

    Bu yönde suçlanan Sorumlu Hekim görevden alınmasına rağmen, o hastaların yine yaşam evinde bakılmaya ve orada pansuman yapılmasına devam edildiği; zaman zaman Plastik Cerrahi tarafından görülmesi uygulamasının doğru olduğunu gösteriyor.

    O GÖRÜNTÜLERİ HASTA BAKICI SIZDIRMIŞTI

    Sorumlu Hekim Şebnem Benar’ın ve temizlik işini üstlenen Taşeron Firmanın görevlendirmiş olduğu İdari Amir Sadrettin Ekendal’ın, herhangi bir hastaya kötü muamele, darp, şiddet davranışları olmadığı ortaya çıkarken; orada taşeron firmanın görevlendirdiği bir hasta bakıcının yaşlılara kötü muamelede bulunduğu öğrenildi.

    O sözde darp görüntülerini intikam almak için sosyal medyaya sızdıran kişinin Melike D. isimli hasta bakıcı olduğu belirtilirken, hastalara kötü muamelenin yanı sıra sızdırdığı görüntüler hakkında da polis soruşturmasının açıldığı öğrenildi.

    Yaşam Evi Sorumlusu’nun bahse konu dudak uçuklatan şikayetleri üzerine Melike D. isimli hasta bakıcının vardiyası değiştirilmek istendi ve olay polise sevk edildi.

    Melike D. isimli hasta bakıcı bunun üzerine işi bıraktı ve hekim- hemşire- hasta bakıcılar arasındaki ortak whatshap grubunda paylaşılan görüntüleri, “darp” olarak lanse ederek sosyal medyaya sızdırmaya başladı.

    Akabinde Melike D. ile ilgili hem sızdırılan görüntüler hem de çalıştığı sürede hastalara yaptığı kötü muamele ile ilgili polise suç duyurusunda bulunuldu.

    Melike D. isimli kişi hakkında polise ve Yaşam Evi Sorumlusuna verilen yazılı şikayetlere gazetemiz ulaştı, yazılanlar dudak uçuklattı.

    HASTA BAKICIYI KUCAĞINA OTURTUYORDU

    Bahse konu şikayetlerde Yaşam Evi’nde çalışan ve Melike D. isimli kadınla bel altı şakalar yaptığı, yaşam evinin içerisinde sarmaş dolaş oldukları ve kadın hasta bakıcıyı kucağına oturttuğu iddia edilen bir erkek hemşirenin bunun üzerine Sorumlu Hekime savaş açtığı ve Melike D.’nin intikamını almaya çalıştığı anlatılıyor.

    Bu erkek hemşirenin Melike hakkındaki polise şikayetlerini geri çekmeleri için telkin ve tehditte bulunduğu belirtilirken, erkek hemşirenin oradaki hasta bakıcıları arayarak korkutmaya çalıştığı ses kayıtları gazetemize ulaştırıldı. O ses kayıtları da gazetemizde saklıdır.

    ÇALIŞANLARI TEHDİT EDEN HEMŞİRE HALEN GÖREVDE!

    Sağlık Bakanlığı’na da ulaştırılan ses kayıtları ve yazılı şikayetlere rağmen orada halen görevde tutulan erkek hemşirenin ismini şuanda açıklamıyoruz.

    Yaşlılara oldukça kötü muamele yapan bir kadın çalışanı yaşlıların gözü önünde kucağına oturtan, sıkıştıran, bel altı şakalar yapan bu hemşirenin, geçtiğimiz günlerde de hasta bakıcıları tehdit etmesi büyük tepkiye neden oldu.

    Ses kayıtlarında erkek hemşire, “Melike hakkındaki şikayetlerinizde haklısınız, yalan söylüyorsunuz demiyorum, ama şikayetinizi geri çekmezseniz işinizden olacaksınız” dediği duyuluyor. Akabinde birkaç gün sonra 1 Nisan tarihinde erkek hemşirenin tehdit ettiği o hasta bakıcı olarak çalışanlar gerekçesiz işte durduruldular. Gazetemiz konunun takipçisi olacak.

    Bahse konu hemşirenin Melike D. isimli hasta bakıcıyı kucağına oturttuğu, bel altı şakalar yaptığı ve yaşam evinde aşırı samimi tavırları bulunduğu da, hasta bakıcı ve Yaşam Evi Sorumlu Hekimi Şebnem Benar tarafından gazetemize verilen bilgiler arasında.

    BU ERKEK HEMŞİRE, YAŞAM EVİ SORUMLU HEKİMİNE SAVAŞ AÇTI

    Melike D. isimli kadının orada yaşlılara yaptığı kötü muamelenin ardından hakkında başlatılan soruşturma sonrasında görevi bırakmasıyla birlikte; Yaşam Evi Sorumlu Hekimi hakkındaki iddia ve iftiralara start verildi.

    Bir yandan bazı aktivist sosyal medya fenomenlerine yalan yanlış bilgiler aktarılırken; bir yandan da etrafındaki bazı hasta bakıcıları da Sorumlu Hekim hakkında Bakanlığa şikayette bulunmaları yönünde yönlendirdi.

    Bahse konu erkek hemşire ve yaşlı evinde aşırı samimi tavırları tepki çeken bahse konu hasta bakıcının sosyal medyaya verdiği bilgide, o sızdırdıkları görüntülerin darp olduğu iddia edildi.

    Akabinde o görüntülerin darp olduğuna kamuoyu inanmayıp yatak yaraları olduğu dillendirilince, bu kez de o yaraların orada iyileştirilmemesi gerektiği yönünde yanıltıcı, yalan, yanlış bilgiler verildi.

    Yine bahse konu erkek hemşirenin yönlendirmesi ve telkinleriyle, bazı çalışanlar tarafından Sağlık Bakanlığı’na Sorumlu Hekim Şebnem Benar hakkında şikâyette bulunuldu.

    HASTALARIN İLAÇLARINI HEMŞİRELER VERMİYOR

    Gazetemize bilgi veren isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, bahse konu erkek hemşire ve diğer görevli hemşirelerin hastalara ve yaşlılara haplarını ve ilaçlarını bizzat vermediklerini anlattı. İlaç verme yetki ve sorumluluğu hemşirelerde iken; hapları hasta bakıcılara verdikleri ve hastalara vermelerini söyledikleri belirtildi.

    Bunun üzerine bu konuda birçok sorun ve sıkıntı yaşandığı da belirtilirken; bir hastanın yatağının altında 5 günlük hapların bulunduğu; bahse konu erkek hemşirenin de hasta bakıcıya telkinde bulunarak, “sakın kimseye söyleme başımızı yakma at çöpe unut gitsin” dediği öğrenildi.

    Kadın hastalara cinsel tacizde bulunduğu ve kötü muamelede bulunduğu yönünde polise şikayet edilen Melike D.’nin tekrardan Kalkanlı Yaşam Evi’ne geri getirtilmeye çalışıldığı da öğrenildi.

    Oradaki yaşlı ve hastalar, kötü muamele, cinsel taciz ve psikolojik baskılar gördükleri o kişinin tekrardan yaşam evinde çalıştırılmasını istemiyor.

  • Gazetemiz, hastaların refahı, huzuru ve mutluluğu için hakkında polis soruşturması devam eden bu kişinin geri getirilip getirilmeyeceğinin takipçisi olacak.
  • Yine orada bunca olay yaşanırken, o binada 7/24 yaşayan ve şuanda görevden alınan Sorumlu Hekim Şebnem Benar’ın yaşlı ve hastalara karşı ihmali ve ilgisizliği olduğu düşünülüyor.
  • Evrensel Kıbrıs, yaşam evinde yaşam süren yaşlı ve hastalara Melike isimli hasta bakıcının yaptığı davranışlar, kötü muamele cinsel tacizlerle ilgili polis soruşturmasının devam ettiği bilgisine ulaştı.
  • Gazetemiz, Melike D. hakkında polise ve idareye yapılan şikâyet dilekçelerini yayınlıyor…

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.