Türk ve İngiliz takımları 78. randevuda - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

19 Mayıs 2024 - 11:20

Türk ve İngiliz takımları 78. randevuda

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Wolverhampton ile yapacağı karşılaşma, Türk ve İngiliz takımları arasındaki 78. maç olacak. 77 maçın 20’sini Türk, 38’ini İngiliz ekipleri kazandı, 19 müsabaka ise berabere bitti.

Türk ve İngiliz takımları 78. randevuda
Son Güncelleme :

02 Ekim 2019 - 11:12

247 views

ki ülke takımları arasında 1968 yılında başlayan rekabette, bugüne dek 77 maç oynandı. Söz konusu karşılaşmaların 20’sini Türk ekipleri kazanırken, 38’inde İngiliz takımları üstün ayrıldı. İki ülke takımları arasındaki 19 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Bugüne dek İngiliz takımlarına karşı Türkiye’yi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü, Bursaspor, Samsunspor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir temsil etti.

Türk ve İngiliz takımlarının maçları

Türk ve İngiliz takımlarının arasında oynanan müsabakalar şöyle:

Beşiktaş 20 maç yaptı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce İngiliz takımları ile 20 kez karşı karşıya geldi.

Siyah-beyazlı takım, bu müsabakalarda Aston Villa, Leeds United, Chelsea, Bolton Wanderers, Tottenham, Manchester United, Stoke City ve Liverpool’a rakip oldu.

Beşiktaş, İngiliz ekipleriyle oynadığı maçlarda 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı.

İngiliz temsilcileriyle yaptığı müsabakalarda 14 kez ağları havalandıran siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 30 gole engel olamadı.

Beşiktaş’ın rakibi Wolverhampton, tarihinde ilk kez bir Türk takımı ile karşılaşacak.

Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında İngiliz takımları ile oynadığı karşılaşmalar şöyle:

 

Kaynak: AA

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.