TDP Girne İlçe Kongresi yapıldı: Yeni Başkan Ayşe Öztabay - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 16:10

TDP Girne İlçe Kongresi yapıldı: Yeni Başkan Ayşe Öztabay

Son Güncelleme :

16 Şubat 2024 - 15:26

285 views
TDP Girne İlçe Kongresi yapıldı: Yeni Başkan Ayşe Öztabay

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçe Olağanüstü Kongresi, dün akşam Dome Hotel’de gerçekleştirildi.

TDP yönetiminin yanı sıra partinin ileri gelenleri ve üyelerinin de katılım gösterdiği Girne  İlçe Olağanüstü Kongresi’inde  Mali Raporun ve Faaliyet Raporu okunup onaylandı.

Parti yetkilileri tarafından yapılan konuşmalarda, TDP’nin ileriye dönük hedeflerinden söz edildi. Sonrasında başkanlık, ilçe yönetim ve denetleme kurullarının seçimi yapıldı.

TDP Girne İlçe başkanlığına tek aday olan Avukat Ayşe Öztabay, kongrenin onay vermesiyle TDP Girne İlçesi’nin yeni başkanı oldu.

TDP Girne İlçe Başkanı Ayşe Öztabay kongreye hitaben yaptığı konuşmasına, başını yastığa huzurlu bir vicdanla  koymak isteyenler, işini gücünü bırakıp memleketi için toplumsal sorunlarla uğraşanlar,  sadece kendine değil insanlığa  yapılan her türlü  haksızlığa tepki verenler hoşgeldiniz” diyerek başladı.

Konuşmasında Girne’nin çeşitli sosyal ve ekonomik sorunlarına dikkat çeken Öztabay, TDP’nin bu sorunlarla mücadele etmek için var olduğunu belirtti.

 Partisinin, Girne halkını kucakladığını ve onların sesi olduğunu ifade eden Öztabay, konuşmasında kadın hakları, çocuk eğitimi, çevre koruması gibi konulara da değindi. Kadınların yaşadığı şiddetin önlenmesi, çocukların eğitim hakkının güvence altına alınması ve doğal kaynakların korunması için TDP’nin aktif bir rol üstlendiğini söyledi.

“HESAP VERMEKTEN KORKTUKLARI ADALET DÜZENİNİ YARATABİLİRİZ”

Öztabay, Statükoyu farklı parti logolarıyla  önümüze koyup bazen milliyetçilikle bazen inançla ,bazen cinsiyetle ,  bayrak ve kökenle bizi ayırmaya çalışıyorlar.   Eğitimsiz, sağlıksız , güvensiz bir ortamda bizler çalışalım onlar statükoyu beslesinler istiyorlar.  Oysa biz bu düzene baş kaldırırsak daha fazla insanı yanımıza alırsak; hesap vermekten korktukları adalet düzenini yaratabiliriz. Evet dostlar bu imkansız bir hayal değil! Başaracağız.” şeklinde konuştu.

TDP’nin Girne için belirlediği hedeflerden de bahseden Öztabay, parti olarak Girne’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Öztabay, “Ülkenin her kurumunda yaşanan yolsuzluk haberlerinin ve Anayasa ihlallerinin soruşturulacağı yerde şaibeli kişilerin hala o mevkilerde emeklilik hakkı kazanmasını mı seyredeceğiz?” sorusunu sorarak, halkın katılımıyla daha yaşanabilir bir Girne için mücadele edeceklerini ve adaletli bir düzenin tesis edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

“BIKMADAN USANMADAN,DİRENEREK UYANMALI VE UYANDIRMALIYIZ”

Öztabay, “Bıkmadan usanmadan,direnerek uyanmalı ve uyandırmalıyız. Unutmamalıyız ki bizi yıldırmaya çalışacaklar. Güçsüzdüller, barajı geçmezler, kavgacıdırlar diyecekler. Bırakın bu işleri, bişey olmaz diyecekler, hatta bize  dönüp soracaklar: “memleketi siz mi kurtaraksınız? Evet, evet, evet. Bu  memleketi sizden da,  kurduğunuz düzenden de biz kurtaracayıg  be gardaş  diyeceğiz!” şeklinde konuşarak Girne’nin ve Kıbrıs’ın geleceği için birlikte mücadele etme çağrısı yaparak konuşmasını tamamladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.