Tatar'dan Sertoğlu’na: Sen kimsin! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

5 Mayıs 2024 - 10:24

Tatar’dan Sertoğlu’na: Sen kimsin!

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2022 - 8:41

133 views
Tatar’dan Sertoğlu’na: Sen kimsin!

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun “Cumhurbaşkanı Konya’da camiamı temsil etmiyor” açıklamasına Cumhurbaşkanı Tatar’dan sert yanıt:

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun “Cumhurbaşkanı Konya’da camiamı temsil etmiyor” açıklamasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Tatar, “Ben seçilmiş KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ım. Sen kimsin? Sen hangi seçimi kazandın?” diye tepki gösterdi.

Konya’ya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle geldiğini belirten Tatar, “İslami İşbirliği Teşkilatı 56 ülkeden ibarettir. Bu yıl Türkiye’nin misafirperverliğinde bu oyunlar yapılmaktadır. Daha önce 4 yılda bir farklı ülkelerde yapılıyordu. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kararı ile gözlemci statüde olan ülkeler bu oyunlara katılamıyor. Gözlemci statüsünde Rusya’da var. KKTC de gözlemci statüdedir. Bir diğer engelimiz maalesef Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi olmamız lazım, değiliz. Türkiye Cumhuriyeti bizi bu oyunlara dahil etmek için çok mücadele verdi esasında ama 56 ülkeden oluşan teşkilat bunu kabul etmedi. Biz yine mutlaka önümüzdeki süreçte girişimlerimizi devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı.

Tatar, şunları söyledi: “Eleştirileri yapanlar bilmelidirler ki alternatif federal bir çözüm, o federal çözümde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir parçası değil, sadece yaması olacak olan bir Kıbrıs Türk halkı, Rum Cumhuriyeti’ne dönmüş bir Kıbrıs Cumhuriyeti’nin takımında Kostas ile Papadopoulos ile Yorgacis ile birkaç Kıbrıslı Türk de oyuncu olarak yer bulacak. Bunu düşünmek bile istemem. Bu tamamıyla bir aşağılanmadır. benim gibi iki devleti savunan bir Cumhurbaşkanı’nın böyle laflarla muhatap olması hançerlenmedir. Ben kendi halkımı yüceltmek için didiniyorum. Ama içerden bizi bazıları maalesef bıçaklamaktadırlar, vurmaya çalışıyorlar. ”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.