“TARİHSEL DEĞERLERİMİZİ DAHA DA GÖRÜNÜR HALE GETİRİYORUZ…” - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Temmuz 2024 - 06:25

“TARİHSEL DEĞERLERİMİZİ DAHA DA GÖRÜNÜR HALE GETİRİYORUZ…”

Son Güncelleme :

09 Kasım 2023 - 10:29

152 views
“TARİHSEL DEĞERLERİMİZİ DAHA DA GÖRÜNÜR HALE GETİRİYORUZ…”
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski eserler ve Müzeler Dairesi’nin bir süre önce başlatmış olduğu “Tarihi Değerlerimizi Daha Da Görünür Hale Getiriyoruz” projesi kapsamında yürütülen, ışıklandırma çalışmaları hayata geçmeye başladı.
İlk etapta, Orta Çağ’a ait, etkileyici mimariye sahip, adını kalede yaşadığı belirtilen azizden alan ve ülkemizin simgesel tarihi eserlerinden birisi olan St. Hilarion Kalesi ile 18. yy’dan kalma, zengin bir ikon koleksiyonuna sahip, Kıbrıs’ın Neolitik Dönemi’nden Roma Dönemi’ne kadarki süreçteki arkeolojik eserlerin de sergilendiği St. Barnabas Manastırı ışıklandırmalarının yeniden düzenlenmesi çalışmaları tamamlandı.
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eskli Eserler ve Müzeler Dairesi’nin bütçe kaleminden gerçekleştirilen projede, amber renkli LED Projektörler kullanılarak yeniden ışıklandırılan her iki tarihi mekanın gece görüntüsü görenleri hayran bırakıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.