"Tarihi çağrı" - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

6 Mayıs 2024 - 21:37

“Tarihi çağrı”

Son Güncelleme :

21 Eylül 2022 - 8:59

112 views
“Tarihi çağrı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün, Birleşmiş Milletler (BM)  77. Genel Kurulu görüşmelerinde yaptığı konuşmada, KKTC’nin tanınması çağrısında bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. 

Tatar, yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk Halkı için bir milat olan BM’deki bu tarihi konuşmasından dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve Halkım adına çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KKTC’nin resmen tanınması konusunun, Birleşmiş Milletler’de uluslararası toplumun önüne ilk kez getirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu tarihi çağrı için kendilerine teşekkür ediyoruz. Umarım uluslararası toplum, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bu konudaki çağrısına kulak verir, izolasyon ve kısıtlamalardan arınmış, uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşmış bir KKTC’nin yolu açılmış olur” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu çağrı, adadaki paradigmaları değiştirecek bir çağrıdır ve herkes buna kulak vermelidir” diye ekledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’nda BM’nin 77. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etmiş ve “Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler prensipleriyle çelişir şekilde, ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz.” demişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.