Sol cenahta antipati yarattı - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

17 Mayıs 2024 - 06:55

Sol cenahta antipati yarattı

Son Güncelleme :

04 Aralık 2022 - 16:58

524 views
Sol cenahta antipati yarattı

Solun oyu Bican’a sağın oyu Kansoy’a kayıyor…

Güzelyurt’ta 24 yıldır belediye başkanlığı yapan ve seçime yeniden katılan Mahmut Özçınar’ın  oyları bağımsız aday Reşat Kansoy’a kayarken; sol görüşlü vatandaşların ve gençlerin oyları da Osman Bican’a kayıyor…

Ulusal Birlik Partisi’nin Özçınar’a verdiği desteğe, birçok UBP tabanı vatandaşların uymayacağı konuşuluyor. UBP’li Türkay Tokel ile UBP’li Süleyman Aldağ’ın çevresinin Reşat Kansoy’a kaydığı, UBP’li gençliğin de Reşat Kansoy’a yöneldiği, siyasi kulislerde konuşuluyor…

Reşat Kansoy’un, belediye başkanlığını UBP’li isimlerle fethetmeye çalışması ise, sol cenahın büyük antipatisine neden oluyor…

Kansoy’un UBP’li isimlerle seçime hazırlanması, özellikle sol görüşlü vatandaşlar tarafından samimi bulunmadığı sokakta konuşulanlar arasında…

Rana Sarro’nun haberi

Yerel seçime son 17 gün kaldı… Güzelyurt Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Mahmut Özçınar, Cumhuriyetçi Türk Partisi adayı Osman Bican ve bağımsız aday Reşat Kansoy yarışıyor.

Güzelyurt ilçesinde seçim heyecanı ciddi anlamda kızıştı.

24 yıldır belediye başkanlığı yapan ve seçime yeniden katılan Mahmut Özçınar’a partisi Ulusal Birlik Partisi’nin verdiği desteğe birçok UBP tabanı vatandaşların uymayacağı konuşuluyor.

UBP GENÇLİĞİ REŞATÇI OLDU

Siyasi kulislerde yer alan haberlere göre, bağımsız aday Reşat Kansoy’un yanında bizzat sahada çalışan UBP’nin önde gelen isimlerinden, eski bölge vekili ve eski bakan Türkay Tokel ile UBP’nin has isimlerinden belediyenin eski müdürü Süleyman Aldağ’ın çalışmalarının sonuç verdiği, Kansoy’un birçok UBP gençliğinin yanı sıra UBP tabanının çoğunluğunun oyunu lehine çevirdiği siyasi kulislerde konuşuluyor.

Güzelyurt bağımsız belediye başkan adaylarından Reşat Kansoy’un, belediye başkanlığını UBP’li isimlerle fethetmeye çalışması, sol cenahın ise büyük antipatisine neden oluyor.

TDP’nin Reşat Kansoy’a destek vermesine rağmen, tabanının UBP’li isimlerle hareket eden ve birlikte çalışan Kansoy yerine Osman Bican’a oy vereceği konuşuluyor.

Kansoy’un UBP’li isimlerle seçime hazırlanması, özellikle sol görüşlü vatandaşlar tarafından samimi bulunmadığı sokakta konuşulanlar arasında.

Yine Halkın Partisi’nde geçmişte görev alan ve Güzelyurt İlçe Başkanı olan Kansoy’un daha sonra partiden istifa etmesi de HP’lilerin oyunu Osman Bican’a kaydırıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.