Saygın kişiler niye kelepçeli getiriliyor? - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 16:07

Saygın kişiler niye kelepçeli getiriliyor?

Son Güncelleme :

19 Mart 2024 - 16:41

764 views
Saygın kişiler niye kelepçeli getiriliyor?

 “Tutukluların sevkiyatıyla ilgili talimatımızı uyguluyoruz…”

Rana Sarro

Mahkeme salonuna getirilen tutuklularla ilgili en fazla göze çarpan ayrıntıyı PGM Adli Bölüm Müdürü Enver Eren’e sorduk.

Gazetemize bilgi veren Eren, “Tüm tutuklular istisnasız niye mahkemeye kelepçeli getiriliyor?” sorusunu şöyle yanıtladı:

KELEPÇE TAKILMASINDA KİŞİYE ÖZEL BİR MUAMELE YOK

“Bizim bir talimatımız var tutukların sevkiyatıyla ilgili… Polisin genelgesine talimat diyoruz. Genelgeler Polis Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanır. Tutukların sevkiyatıyla ilgili bu genelgeyi personele dağıtıyoruz. Buna uygun olarak personel bu tutuklu talimatını uyguluyor. Yani kişilere bağlı değil, genel bir uygulamadır. Küçük çocuklara sadece ayrım yapıyoruz” dedi.

MAHKEME EMRİ OLMADAN KİMSE TUTUKLANMAZ

PGM Adli Bölüm Müdürü Enver Eren, tutuklamalarla ilgili de kamuoyunu aydınlatıcı şu bilgileri verdi: “Polis mahkeme emri olmadan kimseyi tutuklamıyor. Polis elindeki olguları mahkemeye aktarıyor. Mahkeme de tutuklama emri veriyor. Bu tutuklu sevki de mahkeme emri gereği yapılıyor. Yani mahkeme emri olmadan hiç kimse tutuklanmaz.”

PGM Adli Bölüm Müdürü Enver Eren’e, “düz kelepçe ne zaman takılır, ters kelepçe hangi durumlarda takılır” sorusu da yöneltildi. Enver Eren, “normal durumlarda düz kelepçe takılır. Eğer kendisine veya çevresine zarar verecek bir duruma geldiği düşünülüyorsa yani zapt edilemeyecek durumlarda belki ters kelepçe takılır ama normal zamanda düz kelepçe takılıyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.