"Rum kesiminin bu tavrını 'soytarılık' ve 'insanlık dışı'" - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

22 Mayıs 2024 - 05:20

“Rum kesiminin bu tavrını ‘soytarılık’ ve ‘insanlık dışı'”

Son Güncelleme :

20 Haziran 2022 - 11:12

125 views
“Rum kesiminin bu tavrını ‘soytarılık’ ve ‘insanlık dışı'”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir askeri tatbikata PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros’un katılmasına tepki göstererek, ‘Ne ilginçtir ki Öcalan’a GKRY pasaportu veren yönetim, o ismi (Mavros) şu anda orada tatbikatta kullanıyor. Gerçekten bunları anlamak mümkün değildir’ dedi.

Rum kesiminin bu tavrını ‘soytarılık’ ve ‘insanlık dışı’ olarak tanımlayan Tatar, Yunanistan’ın da Ege Adaları’nda Türkiye’ye yönelik ve uluslararası anlaşmalara aykırı adımlar attığını söyledi. Tatar, ‘Yunanistan, oradaki (Ege Adaları) bu hareketlerini Doğu Akdeniz’e de yaymak suretiyle Anadolu’yu kuşatacaklarını zannediyorlar ama asla böyle bir şey olmayacaktır. Türk milleti buna müsaade etmez. Türkiye ile gönül birliği içerisinde, hukuka ve uluslararası anlaşmalara dayalı bir süreç izlemekteyiz.’ diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.