Prof. Dr. Naci Görür: Kıbrıs’ta büyük bir deprem bekliyoruz - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

20 Nisan 2024 - 10:35

Prof. Dr. Naci Görür: Kıbrıs’ta büyük bir deprem bekliyoruz

Son Güncelleme :

23 Şubat 2023 - 10:50

127 views
Prof. Dr. Naci Görür: Kıbrıs’ta büyük bir deprem bekliyoruz

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kıbrıs’ta büyük bir deprem beklediklerini açıkladı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Cüneyt Özdemir’in deprem özel yayınına telefon bağlantısı ile katıldı.

Prof. Dr. Görür, merkez üssü Hatay’da art arda meydana gelen iki depreme işaret ederek, “İster artçı olsun, ister olmasın… Halk için bir şey ifade etmiyor, deprem depremdir” açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlere dikkat çeken Görür, “Biz Hatay ve Adana’ya büyük depremler gelebilir diye dikkat edelim dedik. 6,4 ciddi bir depremdir. Hatay’a giden hat yani ölü deniz fayı en azından Türkiye sınırları içerisinde kırılarak enerjisini boşalttı” dedi.

Görür, “Türkiye sınırları içerisinde daha büyük bir deprem olacağını düşünmüyorum… Biz zaten bu depremi bekliyorduk” ifadelerini kullandı.

Enerji transferinden dolayı Adana’da bir deprem daha olma ihtimalinin olduğunun altını çizen Görür, “Kıbrıs’ta da büyükçe bir deprem bekliyoruz. Ancak, zamanı ve büyüklüğünü bilmiyoruz” diye konuştu.Öte yandan Görür, tsunami beklemediğini de söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.