"Pandemi Hastanesi çürümeye terk edilmeyecek" - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

2 Mayıs 2024 - 15:59

“Pandemi Hastanesi çürümeye terk edilmeyecek”

Son Güncelleme :

25 Mayıs 2022 - 13:06

151 views
“Pandemi Hastanesi çürümeye terk edilmeyecek”

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Pandemi Hastanesi’nin çürümeye terk edilmeyeceğini dile getirerek, oraya bazı servislerin taşınması planını çalıştıklarını, hekimlere danışılacağını ifade etti.

Sağlık sistemini yeniden inşa edeceklerini, Türkiye sağlık sisteminin geldiği üst seviyelere KKTC’yi de taşıma hedefinde olduklarını söyleyen Altuğra, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini, en iyi korunma yönteminin hasta olmadan korunma olduğunu belirtti.

Altuğra, devlet hastanelerinde toplu taramalar yapıldığını bunun daha da geliştirileceğini, Halk Sağlığı Birimi’nin işlevsel olmasının önemli olduğunu, bunu harekete geçirmeyi hedeflediklerini, sağlık merkezleriyle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Girne’de radyoloji uzmanı bulunmadığını bu eksikliği yerinde tespit ettiklerini söyleyen Altuğra, radyoloji uzmanı eksikliğini gidermek için yol haritası çizdiklerini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.