Ormanda karantina! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

18 Mayıs 2024 - 17:05

Ormanda karantina!

Son Güncelleme :

23 Aralık 2020 - 9:59

2.083 views
Ormanda karantina!

Rana Sarro’nun haberi

Türkiye’den gelen işçiler karantinaya alınmak yerine, ormanlık alana gönderildiler. Türkiye’den yeni gelen yaklaşık 50 işçi, Akdeniz- Kalkanlı arasındaki ormanlık alanda eski Çardak Restoran yanına çadır kurarak ve tırlarla konuşlandılar.

Karantina otelinde kalmak istemediklerini belirterek, yetkililerle anlaşarak ormanlık alana gönderilen işçilerin konuşlandığı bölgeye giriş çıkışlar da kapatılmadı.

Türkiye’den yeni gelen onlarca işçinin, bölgede şuanda karantina halinde olduğu bölge halkına herhangi bir şekilde bildirilmedi. Bölgeye giden bir vatandaş, işçilerin yakınında on dakika kadar dolaştıktan sonra, bir işçi tarafından, “sizin buraya gelmeniz hata bizler karantina durumundayız” şeklinde bir uyarıyla karşılaşarak şoke oldu.

Piknik bölgesi olan bu ormanlık alana girmesi muhtemel herhangi bir vatandaşın, karantinada olması gereken o işçilerle temas etmesi olasılığı bulaş açısından ciddi bir risk arz  ediyor.

Bölgeye giriş çıkışın kapatılmaması, virüs salgını açısından yetkililerin ciddi bir ihmali olarak ortada duruyor. (Evrenselhaber)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.