Oktay: "Yüreğimiz yandı" - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

13 Mayıs 2024 - 19:18

Oktay: “Yüreğimiz yandı”

Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 9:07

117 views
Oktay: “Yüreğimiz yandı”

KKTC’ye gelen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Üstel ve Büyükelçi Başçeri ile birlikte yangın bölgesini helikopterle inceledi. Oktay, “Aynı Marmaris’teki yangın gibi bu yangın da hepimizin yüreğini yaktı” dedi.

4 UÇAK, 4 HELİKOPTER…

Mersinlik bölgesindeki yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da dün geldiği KKTC’de bölgede incelemelerde bulundu. “Karadan, havadan ve denizden tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. 2 ilave yangın söndürme uçağı geldi. Toplamda 4 uçak, 4 helikopterle yangına müdahale ediliyor” dedi.

YA SABOTAJ YA DA İHMAL

Yangının çıkış sebebinin 2 ihtimal üzerine olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcı Oktay, “Ya sabotaj, ya da insan ihmalinden kaynaklı bir yangın çıktı” açıklamasında bulundu. Oktay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyerek, “Erdoğan’ın da talimatlarını aldık” ifadelerini kullandı.

FIRSATÇILIĞA İZİN VERMEYİZ

KKTC’nin güçlenmesini istediklerini söyleyen Oktay, “Egemenliğin pekiştirilmesi için desteğimiz tamdır. Rum tarafı politikamızı yok saymaya çalışmakta ve gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bizim toprağımız ve KKTC toprağını bize verin biz size havaalanı açalım diyorlar. Bu açık gözlülüğe ve fırsatçılığa müsaade etmeyiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.