Oğuz, Öztürklerin göz yumduğu bir skandalı daha mercek altına aldı! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Temmuz 2024 - 03:37

Oğuz, Öztürklerin göz yumduğu bir skandalı daha mercek altına aldı!

Son Güncelleme :

10 Eylül 2023 - 14:26

779 views
Oğuz, Öztürklerin göz yumduğu bir skandalı daha mercek altına aldı!

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, kırsal kesim arsaları, sahte oturma izni skandalı ve parayla vatandaşlık iddialarıyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı.

Rana Sarro’nun haberi

Dursun Oğuz, “Ziya Öztürkler döneminde dağıtılan, fakat ‘var olmayan’ kırsal kesim arsası hak sahipliklerini iptal edip kamuoyuna duyurduk, akabinde veritabanı skandalını ortaya çıkardık. Şimdi de aldığımız duyumlara göre vatandaşlık verilecek olan insanlardan para koparan bazı kesimler var, bazı memurlarımız da dahil. Bunu araştırıyoruz” dedi.

Bilindiği gibi, Dursun Oğuz göreve gelir gelmez, Ziya Öztürkler dönemindeki, ‘Kırsal kesim arsaları sahte hak sahipliği belgesi’ skandalını ortaya çıkardı.

Dursun Oğuz, bunun akabinde bakanlığın veritabanına sızılarak, sahte oturma izni verilmesi ve dönemin bakanının kulağına gelmesine rağmen buna seyirci kalması skandalını ortaya çıkardı.

Toplam 113 oturma izni’ skandalından sonra da Bakan Dursun Oğuz, şimdi de Bakanlık’ta Ziya Öztürkler’in bir yıllık döneminde ‘Parayla vatandaşlık’ verilmesi skandalını ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.

OLMAYAN ARSALARIN HAK SAHİPLİĞİ DAĞITILDI

Dursun Oğuz, Ziya Öztürkler döneminde dağıtılan kırsal kesim arsalarının neden iptal edildiği yönündeki sorumuza, “Olmayan arsaların sahte hak sahipliği belgesi dağıtıldı, dolayısıyla iptal etmek zorundaydık” dedi.

ZİYA ÖZTÜRKLER’İN 1 YILLIK BAKANLIK DÖNEMİNDE 113 SAHTE BELGE

Öte yandan, 113 kaçak kişiye verilen sahte ikamet izinleri skandalı konusunda da gazetemizin sorularını yanıtlayan Dursun Oğuz, “göreve gelir gelmez bu konuda ihbarlar aldım ve hemen konuyla ilgilenip, konuyu polise intikal ettirdik” dedi.

ZİYA ÖZTÜRKLER KONUYU ÖRTBAS ETTİ

Dursun Oğuz, sorulan bir başka soru üzerine, kendi bakanlığından önce, Muhaceret Dairesi Müdürü’nün Ziya Öztürkler’e bu konudaki tespitlerini aktardığını fakat Ziya Öztürkler’in bunun üzerine gitmek istemediğini anlattı.

KKTC’DE PARAYLA VATANDAŞLIK SKANDALI! 

“Şuanda bazı şeylerin peşindeyim. Bakanlıktan bazı isimleri kovdum. Devletin itibarını korumak gorevimizdir. KKTC vatandaşlığı parayla satılıyor dedirtmem, dedirtemem. Bu konuda ciddi ihbarlar var araştırıyorum. Bazı memurlar da işin içinde” dedi.

1 TEK İSTİSNAİ VATANDAŞLIK DAHİ VERDİRMEDİM!

Kendi döneminde vatandaşlık dağıttığı yönündeki iddialara da Bakan Oğuz net yanıt verdi. “Henüz bakanlar kuruluna 1 tek istisnai vatandaşlık dahi götürmüş değilim. Hak edenler ve dosyası sırada hazır bekleyen bazı kişilere hak ettikleri vatandaşlık verildi, o kadar” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.