Neden korkarsınız ama? - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

19 Nisan 2024 - 13:58

Neden korkarsınız ama?

Son Güncelleme :

26 Ağustos 2021 - 11:46

421 views
Neden korkarsınız ama?

Rana Sarro Yazdı:

Pandeminin başından beri dört gözle beklenen aşılar çıktı çıkalı, toplum adeta aşı yanlıları ve aşı karşıtları diye ikiye bölündü.

Halbuki bundan daha aptalca bir durum olamaz.

Aşı karşıtı yok ki bizim ülkemizde. “Aşılar zararlıdır veya aşılar yararlı değildir” diyen hiç duydunuz mu?

‘Aşı karşıtlığı’ safsatasını ortaya atanların düpedüz saçmalaması bu.

Aşıların faydalarını, salgın hastalıklara karşı ne denli önemini, hayati değerini inkar eden var mı ülkemizde?

Yok tabi ki…!

Peki kimler var ülkemizde?

5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatayım öyleyse…

Ülkemizde ve dünyada aşılara değil efendim, sadece Covit 19 aşılarına güvensizlik duyanlar var. Bunu o kalın kafanıza sokun.

Covit 19 salgınına karşı üretilen aşıların etkinliğine ve de olası yan etkilerine şüpheyle bakan yani korkan, endişe eden insanlar var.

O zaman napmak lazım?

Uzmanlar çıkıp bozuk plak gibi, ‘aşı olun, aşı olun’ diyeceğine; kafalardaki halkın soru işaretlerine yanıt vermelidirler. Fakat hem virüse yani salgına hem de aşılara karşı yeterince bilgili ve bilinçli olmadıkları için, saldırgan modda aşıyı dikte etmeye çalışıyorlar.

Sağlık Bakanlığı ve hükümet daha keza…!

Kaç zaman insanlara yalvarırlardı pcr testi yaptırılması için. PCR testsiz mekanlara girişleri yasakladılar. Şimdi ise bir hava çıkardılar, pcr testleri ücretliymiş.

Şaka gibi gerçekten pandeminin başından beridir yaşadıklarımız gerçekten de şaka gibi.

Siz önce çıkın ‘aşı karşıtı’ diye damgaladığınız insanların karşısına. Medya önünde her iki karşıt görüş karşılıklı tartışın ve doğruları bularak halkı bilgilendirin.

Bunu yapamıyorsunuz çünkü yeterince bilgili değilsiniz ve karşıt görüşleri lekeleyerek, damgalayarak, ötekileştirerek, aşıyı dikte etme yolunu seçiyorsunuz.

Çok cahilce, çok acizce…!

Bu sözlerim, üstüne alan tüm uzmanlara…!

Ve bir de kendini uzman sananlara.

Sağlık Bakanlığı ise, ayrı bir vaka konusu. Basın pandeminin başından beridir Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir birimine ulaşamıyor.

Temel Sağlık Hizmetleri, Yataklı Tedavi Merkezi bile basının sorularından kaçıyor. Pandemi ile alakalı soruların tek elden yanıtlanması daha doğruymuş diyorlar.

Bakanlığa yönlendiriliyoruz, bakanlık yetkilileri de telefonlara kesinlikle çıkmıyor. Bakanlık binasında katiyen bulunmuyor.

Niye çünkü farklı açıklamalar yapmaktan, farklı bilgiler vermekten korkuyorlar.

Pandemi, aşı, pcr testleri ile alakalı sorulardan niye kaçıyorsunuz ki? Halka açık olmazsanız, aşı veya pcr testlerini dikte yoluyla yaptıramazsınız.

Evvela halkın endişelerini giderin, kafalardaki sorulara yanıt verin, bilgilendirin.

Ve şunu aklınıza sokun, aşı karşıtı yoktur, sadece ve sadece bu son üretilen ve piyasaya sürülen aşılara güvensizlik vardır!

O zaman Evrensel Kıbrıs olarak soruyoruz:

  • Sağlık Bakanlığı’ndan geçen gün aranan bazı kişilere önce test sonucunun pozitif olduğu bildirilirken, daha sonra negatif olduklarının anlaşılması nasıl olabilir?
  • Ciddi semptomları olan ve temaslı olan kişilerin defaatle yaptırdıkları test sonuçları nasıl negatif çıkar ve daha sonra pozitif olduğu anlaşılır?
  • PCR testleri yanlış mı gösteriyor?
  • Aşılı olanlar nasıl yoğun bakımlık olur, nasıl entübe olur, nasıl ölür? Hani da aşılılar virüsü kapsalar da ağır geçirmeyeceklerdi?
  • İleride ciddi yan etkileri olabileceği yönündeki ‘safsatalara’ niye yanıt vermiyorsunuz? Halka bunların birer ‘safsata’ olduğunu, yalan yanlış olduğunu bilimsel yollarla anlatmanız gerekmez miydi?
  • Aşıların içeriği ve güvenilirliğinin, etkinliklerinin halka apaçık anlatılması, bilgi verilmesi gerekmiyor muydu?
  • Yoksa açıklayamadığınız noktalar mı var?

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.