Müdür konuştu: Ziya beyle prensipte fikir ayrılıkları yaşadık! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Temmuz 2024 - 09:18

Müdür konuştu: Ziya beyle prensipte fikir ayrılıkları yaşadık!

Son Güncelleme :

16 Eylül 2023 - 15:57

1.735 views
Müdür konuştu: Ziya beyle prensipte fikir ayrılıkları yaşadık!

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi Müdürü Erhan Akar, Ziya Öztürkler’in bakanlığı döneminde yaptıkları çalışmalar ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı.

Rana Sarro’nun haberi…

Müdür Erhan Akar, öncelikle gündemdeki vatandaşlıklar konusunda konuştu ve, “Ziya beyin dönemi hariç, hak edişle verilen vatandaşlıkları eskiden yeniye doğru veriyoruz. Dursun Oğuz beyin talimatı da bu yöndedir. Kutlu bey de, sırayla eskiden yeniye doğru dosyaların sonuçlandırılması talimatını vermişti” dedi.

Bunun üzerine Erhan Akar, “niye Ziya bey haricinde dediniz, onun döneminde nasıldı” sorusu üzerine ise, vatandaşlık yetkisi bizde değildi, Ziya beyin kendi ekibi vardı. Siyasi karar olarak vatandaşlık verirlerdi. Hak edişler de eskiden yeniye göre değildi. Ayrıca istisnai vatandaşlıklar da veriyorlardı” diye konuştu.

Ziya Öztürkler döneminde çalışma izinleri ve vatandaşlıkların siyasi kararlarla yürütüldüğünü anlatan Müdür Erhan Akar, “Prensipler konusunda Ziya beyle fikir ayrılıklarımız vardı” dedi.

“Ne gibi fikir ayrılıkları diye sorulduğunda ise Erhan Akar, “Örneğin şuanda Dursun Oğuz’un ortaya çıkardığı ve üzerine gittiği veritabanı skandalını Ziya beye söylemiştim, umursamadı. Dolayısıyla önceliklerimiz farklıydı” dedi.

Erhan Akar, “mevzuatın doğru işlenmesinden yanayım, kuralcıyım, elbette kanunsuz ve kuralsız iş yapmam ve prensipte bazı konularda anlaşamadık. Aramızda bir fikir çatışması oldu. Başbakan Ünal Üstel de bu konularda çok titiz bir insandır. Ben Başbakanıma fikir danışmak zorundayım. Benim tek dayanağım Ünal Üstel’dir. Başbakanımız saat kaç olursa olsun arayıp benden mütalaa alabilirsin diyor. Ben de yaşadığımız sorunları Başbakanımıza aktarmıştım” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nda hangi birimlerin işleyişinde sorun yaşandığının sorulduğu Erhan Akar, “pasaport birimi hariç, her birimde prensipte fikir çatışmaları yaşadık” dedi.

Erhan Akar, ısrarlı sorular üzerine, “İkamet Birimi, Yurttaşlık Birimi, Polis Muhaceret, ülkeye girişler çıkışlar, hapistekilerin ihraçları gibi tüm birimlerde prensipte anlaşamadık” dedi.

Muhaceret Birimi işlerinin, İçişleri Bakanlığı’nın yüzde 50’sini kapsadığını da belirten Müdür Akar, muhaceretin bakanlığın en önemli birimi olduğunu kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.