Millet kan ağlar, Kaymakam ne yapar? - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 04:18

Millet kan ağlar, Kaymakam ne yapar?

Son Güncelleme :

21 Şubat 2023 - 16:49

307 views
Millet kan ağlar, Kaymakam ne yapar?

⚫ ✍ Rana Sarro’nun haberi…

Güzelyurt ilçesine bağlı Kalkanlı halkını 4 yıldır adeta cezalandıran Kaymakam Savaş Orakçıoğlu yaptı yine yapacağını.
Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği, Kaymakamlık’tan ümidini keserek, kimsesiz hayvanlar için uygun araziyi nihayet dernek kendi çabasıyla buldu, gerekli prosedürü izledi ve süreci sonuna getirdi.
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in de yakından ilgilendiği ve kimsesiz hayvanlara arazi gösterilmesi için gerekli talimatı verdiği bilinirken, Güzelyurt Belediye Başkanı ve Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu sonuna gelinen süreci tıkadı.

TÜM MERCİLERDEN OLUMLU RAPOR GELDİ
Belirlenen arazi ile ilgili Tapu Dairesi, Çevre Koruma Dairesi ve Şehir Planlama Dairesi, Kaymakamlığa yazılı olumlu görüş bildirdiler.
Belediye Başkanı ise belediyelerin görüşüne gerek olmadığını savunarak, görüş vermeyeceğini Kaymakamlığa bildirdi.

KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANI’NDAN USÜLSÜZ OLARAK OLUMSUZ GÖRÜŞ İSTEDİ
İddiaya göre, Kaymakam henüz görüş vermeyen son ilgili merci olan Belediye Başkanı’nı arazi işi olmaması için yönlendirmeye çalıştı. Belediye Başkanı’ndan olumsuz görüş vermesi ricasında bulundu, Mahmut Özçınar ise, “ben hiç görüş vermem diyerek, işin içinden sıyrıldı.

ORAKÇIOĞLU KÖYLÜYÜ MÜ CEZALANDIRIYOR!
Yıllardır köyde barınaklar ile yaşamaya mahkum olan köy halkının ise tahammülü kalmadı.
Belediye köpekleri teslim almak istemezken ve yine belediye 24 yıllık yönetiminde bir barınak yapamazken, yapan gönüllü insanlar da, Kaymakam’ın 4 yıldır arazi göstereceği vaatleriyle yıllarca zaman kazanmaları ve tüm İçişleri Bakanları’nı bir şekilde bu konuda kandırmaları sonucu bir arazi gösterilmemesi durumu ile karşı karşıya bırakılıyor.

KÖYLÜYE SABRINDAN ÖTÜRÜ ÖDÜL VERİLMELİ!
Bu hayır işini her türlü zorluğa rağmen gönüllü yapan derneğe ve sabrından ötürü köylüye ödül verilmesi gerekirken, Kaymakam Savaş Orakçıoğlu’nun mahalle sakinlerini barınakla yaşamaya mahkum etmesi köyde ciddi bir tepkiyle karşılanıyor.

MAHALLE SAKİNLERİ İSYANDA!
Sürecin sonuna gelinmesine rağmen, bir merciin “belediyeden görüş bekleriz”, öteki mercinin de “biz görüş vermeyiz” diyerek süreci tıkamaları üzerine köy sakinleri Kaymakamlık ve Belediyeyi protesto etmeye hazırlanıyor.

DAHA ÖNCE DE BAKANI YANILTMIŞTI
Kaymakam Savaş Orakçıoğlu kısa süre önce de İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’e farklı bir arazi videosu göstererek yanılmış ve bakanlar kurulundan yanlış bir arazinin kararının çıkarılmasına yol açmıştı.

ANAYOLA SIFIR BARINAK ARAZİSİ!
Kaymakam, anayola sıfır dağı arazi gibi göstererek, Bakana da farklı düz bir arazi videosu göndererek yine sürecin tıkanmasına yol açmıştı.
Dernek yarın konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapacak.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.