Makamdan kaynaklı ego sarhoşluğu mu yaşıyor…! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 15:04

Makamdan kaynaklı ego sarhoşluğu mu yaşıyor…!

Son Güncelleme :

23 Ekim 2023 - 13:36

481 views
Makamdan kaynaklı ego sarhoşluğu mu yaşıyor…!

Rana Sarro yazdı…

Murat Şenkul, fazla şımardı.Görmemişin başkanlığı olmuş gereksiz bir egoya ve havaya kapılmış ve “Ülker”in dağıtıcısı Atakom gibi saygın ve geçmişi tertemiz bir firma ile ilgili, hele ki Şampiyon Meleklerimiz anısına düzenlenen bir organizasyon ile ilgili sarfettiği laftan ötürü esefle kınıyorum…!

Depremde korkunç şekilde hayatını kaybeden ve tüm ülkenin yasa boğulmasına neden olan Şampiyon Melekler anısına düzenlenen ‘Ülker Lefkoşa Maratonu’ ile ilgili yakışıksız bir söz sarf eden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un, makamın verdiği bir ego sarhoşluğu yaşadığını düşünen sanırım bir tek ben değilim…

Belediye başkanlığı sonrası biraz haddinden fazla şımardığı ve makam sarhoşluğu yaşadığı izlenimi veriyor sanki…

2 haftadır şampiyon meleklere yakışır bir etkinlik düzenleyebilmek için büyük bir çaba sarf eden Lefkoşa Türk Belediyesi ve maddi manevi desteğini daima sosyal faaliyetlere esirgemeyen ülkemizin en saygın firmalarından Ülker markasının KKTC temsilcisi Atakom firması ile ilgili, Murat Şenkul’un yorumu oldukça çirkin ve utanç vericiydi, esefle kınıyoruz…

Ülker Lefkoşa Maratonu’na maddi manevi destek sağlayan ana sponsor ‘Atakom Firması’na yediden yetmişe hepimizin teşekkür etmesi ve ülkemizdeki diğer işletmeler ile vergi rekortmenlerinin de böylesi hayır işleri ve sosyal projelere destek vermeye teşvik edilmesi gerekirken, şu yeni yetme belediye başkanının, şımarık çocukça ettiği lafa bakar mısınız?

Depremde korkunç ve acı bir şekilde hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerimiz için düzenlenen Ülker Lefkoşa Maratonu’na gölge düşüren utanç verici söze imza atan Murat Şenkul, “Ben Ülker’i anasponsor alsam yeşil sermeyeci olurdum kesin” şeklinde gereksiz ve absürt bir söze imza attı.

Ülker markasının KKTC temsilcisi olan ve ülkenin en saygın, güvenilir olan Atakom firmasından utanmıyorsan; bari bugüne kadar tüm icraatlarında dimdik duran ve Lefkoşalı ile birlikte ülkenin en büyük hayır organizasyonlarına imza atan LTB’den utansaydın; ondan da utanmadıysan bari ‘Şampiyon Meleklerimiz’in anısından utansaydın.

Kaldı ki, Atakom firmasının direktörü Tolga Atakan bu ülke siyasetinin görüp görebileceği en dürüst, en beyefendi, en kaliteli insanıydı. Ülkenin milletvekilliğine seçilmiş, kirli siyaset ile yüzleşince de kendi isteği ile bir sonraki seçimde vekilliğe aday dahi olmak istememişti. Ülkemiz siyaseti ve ülkemiz geleceği adına icraatlar yapma hevesiyle siyasete atılan ve yüzleştiği çirkinliklerden sonra kendi isteği ve kararıyla kirlenmeden geri çekilen bir yardımsever işadamından uyansaydın da, öyle bir yakıştırma yapmasaydın…

Öteki işletmeler, iş adamları ve vergi rekortmenleri, vergi kaçırmakla meşgulken; sosyal sorumluluk projelerine  destek olmaya çalışan Ülker temsilcisi Atakom’un kirletilmesi kabul edilemez. Zira, web sitelerinde de belirtildiği gibi yıllardan beridir Atakom firması, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Kıbrıs Türk Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Sosyal Hizmetler Dairesi Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kuruluşların destekçi listesinde yer almaktadır.

Mehmet Harmancı ise, bunun üzerine Şampiyon Meleklerimiz adına yapılacak eğitim kampüsüne katkı amacıyla koşulan ‘Ülker Lefkoşa Maratonu’ hakkında edilen bu saçma laf ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu.

“Bazen bin kere düşünüp bir kere yazmak gerekir, hele dünkü gibi amacı hepimiz için malum, hassasiyeti korumak için kılıkırk yardığımız bir konu ise milyon kere düşünüp yazmamak bile gerekebilir. Bu konu ile özelinde arkadaşlarıma, ailelere ve en çok da çocuklarıma olan saygımdan dolayı kimseyle polemiğe girmeyeceğim” dedi.

Ülker markasının temsilcisi ülkenin en güvenilir ve güzide firmalarından Atakom firmasının sahibi Tolga Atakan da, Murat Şenkul’u utandıracak bir açıklamada bulundu. Atakan’ın açıklaması şöyle oldu:

“Yapılan işe, ortaya konan ciddi emeğe ve amaca aykırı bir yakıştırma olmuş açıkçası… Ülkemizde Atakom LTD tarafından temsil edilen Ülker markası bir çok etkinliğe, faaliyete destek olmuştur olmaya da devam edecektir. Lefkoşa Maratonu bu yıl çok önemli bir amaç için; “Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü” yararına düzenlendi. İlk andan itibaren her koşulda destek verdiğimiz Şampiyon Meleklerimiz için düşünmeden gururla elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Ayrıca; Ülker markası bugün dünyanın bir çok yerinde yatırımları, fabrikaları bulunan ve Mc Vities, Godiva gibi uluslararası markaları bünyesinde bulunduran Pladis Global’in bir parçasıdır. Mor, sarı, yeşil veya kırmızı sermaye veya benzeri eski dönem yakıştırmalarının çok çok ilerisinde bir teşekküldür. Alın terimizin, emeğimizin, çabamızın günlük kısır siyasi tartışmalara meze edilmesinden ötürü üzgünüz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.