Libya'da saldırılardan kaçan siviller zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

4 Mayıs 2024 - 02:58

Libya’da saldırılardan kaçan siviller zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor

Libya’da, darbeci General Hafter’in saldırıları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan 400 bin kişi, zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Trablus’ta yarım kalmış bir inşaat alanı, saldırılardan kaçan 800 kişiye ev sahipliği yapıyor.

Son Güncelleme :

02 Şubat 2020 - 16:45

254 views
Libya’da saldırılardan kaçan siviller zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor

Trablus’un merkezinde, Libya genelinde sıkça görülen yarım kalmış bir inşaat alanı. Eğer tamamlanabilseydi, belki de lüks yerleşim bölgelerinden biri olacaktı. Ancak uzun süredir inşaatta taş üstüne taş konulmuyor. Bu inşaat darbeci General Hafter’in saldırılarıyla evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin evi oldu.

800 kişi inşaat alanında kalıyor

Toz, toprak, sağlıksız koşullar, soğuk hava… İnsanların acılarının sessizliğe dönüştüğü inşaat alanında yaklaşık 800 kişi kalıyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan 400 bin kişinin durumu da buna benzer.

Evlerinden göç edenlerin çoğu Hallatat, Ayn Zara, Meşru Hadba ve Vadiiraabi bölgelerinden geldi. Trablus’un içindeki bu inşaat alanına sıkışan insanların her birinin farklı farklı hikayesi var.

Kristiana ve eşi Emmauel, Nijerya’dan yola çıkıp kaçak olarak İtalya’ya gitmek isterken yakalandılar ve rotalarını Libya olarak değiştirdiler. Libya’da yaşanan süreç nedeniyle inşaat alanında kalmak zorundalar.

“İnsanları öldürenlere ait olmak istemiyorum”

İtalya’ya kaçmak istediğini söyleyen Emmanuel, kendisini otelde yakaladıklarını ifade ederek, “Bu yüzden Libya’ya geldim. İnsanları öldürenlere ait olmak istemiyorum. Eğer yaşadığım yerde kalsaydım ve onlara katılmasaydım beni öldüreceklerdi. Eşimi, annemi, çocuklarımı aldım ve kaçtım. Buraya geldim” dedi.

Kamera: Aykut Olgun

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.