KKTC’ye dönmek isteyen Rumlara ve Maronitlere teşvik - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

28 Nisan 2024 - 13:42

KKTC’ye dönmek isteyen Rumlara ve Maronitlere teşvik

Son Güncelleme :

12 Eylül 2022 - 9:49

186 views
KKTC’ye dönmek isteyen Rumlara ve Maronitlere teşvik

Rum Bakanlar Kurulu, KKTC’ye dönmek isteyen Rumlara ve Maronitlere teşvik ve ödenek verme kararı aldı

Rum Bakanlar Kurulunun, kısa süre önce gerçekleştirdiği toplantısında, Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’a yeniden yerleşmesiyle ilgili planın gözden geçirilmesine karar verdiği haber verildi. Buna göre KKTC’ye dönmek isteyen Rumlara ve Maronitlere teşvik ve ödenek verilecek.

Rum basını, “Hali Hazırda 323 Kişi Evlerine Döndü- Kıbrıs Cumhuriyeti İsteyenlere Daimi İkamet İçin Ekonomik Teşvik ve Ödenek Veriyor” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, Rum Başkanlık Komiseri Fotis Foitu’nun ofisinin, buna paralel olarak, Sosyal Yardım Müsteşarlığıyla iş birliği içerisinde, bugün Kuzey Kıbrıs’taki köylerde yaşamını sürdüren genç kişilerin sayısının artırılması amacıyla, 45 yaş altı genç çiftlerin yerleşim planını uyguladığını yazdı.

Yaşlanmaya bağlı olarak KKTC’de ikamet eden ve “mahsurlar” olarak nitelendirilen Kıbrıslı Rum ve Maronitlerin hayatlarını kaybettiklerini yazan gazete, yakın zamanda, konut inşa etmeleri/genişletmeleri için KKTC’de yaşamını sürdüren genç “mahsur” çiftlerin devlet tarafından desteklenmesiyle ilgili yeni bir planın hayata geçirilmesinin beklendiğini kaydetti.

Gazete bu yeni planın, şu an KKTC’de yaşamını sürdüren Rum ve Maronitlerin büyük çoğunluğunun karşı karşıya bulunduğu aynı evde birlikte oturma konusundaki ciddi sorunları çözmesinin beklendiğini de belirtti.

Rumların Kuzey Kıbrıs’a yeniden yerleşmesiyle ilgili yeni planın, süreci iki aşamalı olarak belirlediğini ve bunlardan ilkinin ilgilenildiğine dair beyanda bulunulması, ikincisinin ise başvuru yapılması olduğunu kaydeden gazete, buna paralel olarak, yeni planın daimi ve sürekli ikamet onayı aynı zamanda polisin yetkili biriminden alınması gereken geçiş belgesi konusunda emniyet sübapları sunduğunu da yazdı.
Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu’nun ofisinin, Çalışma Bakanlığıyla iş birliği içerisinde, 45 yaş altı genç çiftlerin Kuzey Kıbrıs’taki köylerine yerleşmeleriyle ilgili planı uyguladığını yazan gazete, yeniden yerleşenlerin kişi başı 371,60 Euro, çift başına ise 557,55 Euro yardım aldıklarını kaydetti.

Genç çiftlere 18 yaşından küçük çocukları olmaları halinde 15 bin Euro, çocukları olmaması halinde ise 10 bin Euro’ya kadar ekonomik yardım sağlandığını belirten gazete, genç çiftlere ayrıca ev aletleri ve diğer gerekli eşyaları almaları için 2 bin Euro’ya kadar, mesleki faaliyette bulunmaları için de 3 bin Euro’ya kadar ekonomik yardım sağlandığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.