Karantina skandalında Orman Dairesi görevlilerinin İHMALİ! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

18 Mayıs 2024 - 19:47

Karantina skandalında Orman Dairesi görevlilerinin İHMALİ!

Son Güncelleme :

24 Aralık 2020 - 8:58

402 views
Karantina skandalında Orman Dairesi görevlilerinin İHMALİ!

Rana Sarro

Kalkanlı yakınlarında yanan ormanların bakımı için Türkiye’den ülkemize getirtilen ve karantina oteli yerine ormana gönderilen işçilerin kontrolünden, Orman Dairesi görevlilerinin sorumlu olduğu öğrenildi.

Dünkü Ormanda karantina! başlıklı haberimiz ülkede yankı uyandırırken, bahse konu olayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Karantina durumunda olan ve ormanda çadır kurarak konuşlanan işçilerin kontrolünden orman dairesi görevlisinin sorumlu olduğu öğrenildi.

Dünkü haberimizde piknik alanı olan ormanlık alana giriş çıkışların kesilmediği ve herkesin oraya bilmeden gidebileceği ve işçilerle yakın temasta bulunabileceğini yazmıştık.

Dünkü haberimiz üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı karantina durumunda olma şartıyla ormana gönderilen yaklaşık 40 işçinin kontrolü ve denetimi sorumluluğunu Orman Dairesi’ne verdi.

Sağlık Bakanlığı denetiminde Orman Dairesi görevlilerine verilen bu görevde ciddi bir ihmal olduğu, bölgeye bilmeden hem vatandaşların gittiği ve işçilerle karşılaştığı, hem de Evrenselhaber’in haberi üzerine bölgeye dün gazetecilerin ve televizyoncuların da elini kolunu sallayarak rahatlıkla gittiği ve Orman Dairesi’nin hiçbir görevlisinin bölgede olmadığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın ve Orman Dairesi’nin bağlı olduğu Tarım Bakanlığı’nın, Orman Dairesi görevlilerinin bu ihmali üzerine nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu. (Evrenselhaber)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.