Irkçılığın son mağduru Jude Bellingham oldu - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

16 Mayıs 2024 - 16:41

Irkçılığın son mağduru Jude Bellingham oldu

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund’un İngiliz orta saha oyuncusu Jude Bellingham, sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldığını duyurdu.

Irkçılığın son mağduru Jude Bellingham oldu
Son Güncelleme :

21 Mart 2021 - 12:43

181 views

Takımının Köln ile 2-2 berabere kaldığı lig karşılaşmasının ardından sosyal medyadan kendisine atılan ırkçı içerikli mesajları fotoğraflayarak paylaşan 17 yaşındaki oyuncu, “Sosyal medyada herhangi bir gün daha…” mesajını yazdı.

Borussia Dortmund, Köln, Bellingham’ın önceki takımı Birmingham City ve İngiltere Futbol Federasyonu, olayın ardından genç oyuncuya destek mesajları paylaştı.

İngiltere futbolunda Derby County’de forma giyen Türk oyuncu Kazım Kazım, Manchester Unitedlı Marcus Rashford, Chelseali Reece James ve Crystal Palacelı Wilfried Zaha gibi birçok oyuncu, son dönemde sosyal medyada ırkçı içerikli mesajlara maruz kalmıştı.

TRT

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.