İlaç sıkıntısı bitiyor - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

26 Nisan 2024 - 00:30

İlaç sıkıntısı bitiyor

Son Güncelleme :

02 Eylül 2022 - 10:35

160 views
İlaç sıkıntısı bitiyor

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, temininde zorluk çekilen ilaçların ilk etabının Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’ye gönderildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, son yaptığı Ankara temasları çerçevesinde hükümetler arasında sağlık alanında hibe yapılmasına dair anlaşma imzalandığını açıkladı.

Altuğra, ilaç ihalelerine teklif atılmayan ve temininde zorluk çekilen ilaçların ilk etabının bahse konu anlaşma çerçevesinde İlaç ve Eczacılık Dairesi depolarına geldiğini, bu kapsamda kanser ilaçları, serumlar ve antibiyotiklerin Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından KKTC’ye gönderildiğini belirtti. “Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti her alanda olduğu gibi sağlık alanında da bizlere desteklerini esirgemedi” diyen Bakan Altuğra, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ettiğini vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.