Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği: Barınak için arazi kiralama süreci usulsüz - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

2 Mayıs 2024 - 00:35

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği: Barınak için arazi kiralama süreci usulsüz

Son Güncelleme :

01 Mart 2023 - 17:51

277 views
Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği: Barınak için arazi kiralama süreci usulsüz

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamada, barınak yapmak üzere kiralanacak arazi konusunda usulsüzlük yapıldığı savunularak, konunun araştırılması talep edildi.

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kimsesiz sokak hayvanlarının barındırılması amacıyla verilecek olan arazinin kiralanma sürecinde, usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.
Dernek açıklamasında, “Prosedür gereği bir arazinin kiralanma sürecinde ilgili tüm mercilerin görüşlerinin alındığı belirtilerek, derneğe kiralanacak arazi konusunda Güzelyurt Kaymakamlığı’nın, ilgili mercileri yanılttığı ve/veya kandırdığı ortaya çıktı” deniyor.
Barınak amaçlı verilmesi düşünülen arazi için Şehir Planlama Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, Veteriner Dairesi ve Güzelyurt Belediyesi’nden usulen görüş istendiği; fakat bu mercilere “anayola sıfır olan arazi” yerine başka bir arazinin gösterildiği savunuluyor.
“Şehir Planlama Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, Veteriner Dairesi, Güzelyurt Belediyesi, İçişleri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve Kaymakamlığa bağlı Hali Arazi Kiralama Komisyonu’nun Güzelyurt Kaymakamlığı tarafından yanıltıldığı ve/veya kandırıldığı ortaya çıktı” deniyor.
İlgili mercilerin, “Anayola sıfır barınak arazisine biz görüş vermedik” dedikleri belirtilirken, bu arazi kiralama sürecinin hem usulsüz hem yasadışı olduğu öne sürülüyor.

“Herkesin görüşü var kimsenin haberi yok” denilen açıklamada, Güzelyurt Kaymakamlığı’nda kiralama işlemini yürüten memurun ve müfettişin dahi anayola sıfır barınak arazi ile ilgili işlem yaptıklarını bilmedikleri, Kaymakam’ın talimatı üzerine bu işlemin yürütüldüğü öğrenildi” dendi. Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ni yıllardan beridir mağdur eden Güzelyurt Kaymakamlığı’nın bu kiralama sürecinin ivedilikle araştırılması isteniyor.
Bu usulsüzlük iddiasının İçişleri Bakanlığı ve Merkez Kaymakamlığı tarafından neden araştırılmadığını soran Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği, ilgili makamları konuyu araştırmaya davet etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.