Güzelyurt Belediyesi yapmayı planladığı sosyal ve kültürel faaliyetleri açıkladı - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

19 Mayıs 2024 - 07:11

Güzelyurt Belediyesi yapmayı planladığı sosyal ve kültürel faaliyetleri açıkladı

Son Güncelleme :

30 Nisan 2019 - 14:29

447 views
Güzelyurt Belediyesi yapmayı planladığı sosyal ve kültürel faaliyetleri açıkladı

Güzelyurt Belediyesi 2019 yılı içerisinde yapmayı planladığı sosyal ve kültürel faaliyetlerini bugün sabah Güzelyurt Otelde saat 09.00’da düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Basın toplantısına Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Halkın Partisi Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu,  Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Üniversitesi İdari İşler Sorumlusu Ecevit Mert, belediye meclis üyeleri, okullar, sivil toplum örgütleri,  kurum , kuruluş, kültür sanat dernek temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

ALDAĞ

Güzelyurt Belediye Müdürü Süleyman Aldağ toplantıda  42. Güzelyurt Portakal Festivali ve 2019 yılı içerisinde yapılacak olana sosyal ve kültürel etkinlikleri slayt gösterisi ile katılımcılara anlattı.

1.ULUSLARARASI GÜZELYURT SANAT GÜNLERİ

3 ve 4 Mayıs 2019 tarihlerinde 1. Uluslararası Güzelyurt Sanat Günleri etkinliği düzenleneceğini belirterek, Güzelyurt Kapalı Çarşı Meydanında 2 gün boyunca farklı noktalarda oluşturulacak stantlarda farklı sanat dallarında 7 atölyenin yer alacağını söyledi.

Ayrıca 3 Mayıs Cuma günü “Kent ve Sanat” isimli Uluslararası Sergi’nin açılışı saat 19.00’da Sergi Salonun’da gerçekleşecek.

GENÇLİK ŞÖLENİ

Aldağ, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehit Turgut Ortaokulu ‘nun 17 Mayıs Cuma günü Sergi açılışının gerçekleşeceğini, 18 Mayıs’ta ise Belediyenin geleneksel olarak düzenlediği Gençlik Şöleni kapsamında Türkiye’nin sevilen gruplarından Bulutsuzluk Özlemi” adlı grubun konser vereceğini söyledi. Güzelyurt kapalı Çarşı Meydanı’nda gerçekleşecek konsere halka ücretsiz gerçekleşecek.

FESTİVAL

  1. Güzelyurt Portakal Festival’nin 28 Haziran-7 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenleneceğini belirten Aldağ ülkemizin en büyük organizasyon bu yıl ülke gündemini etkileyecek bir boyuta ulaşacağını söyledi.

PORTİ

Güzelyurt Belediyesi’nin çevre bilincini ve geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla “Porti” adı altında yaratılan projeyi katılımcılara tanıttı. Ülkemizde yaşanan trafik ve uyuşturucu sorunlarına değinen Aldağ,  toplumun mutlu olmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ilköğretim seviyesindeki çocuklara yönelik çevre bilincini aşılamak için “Porti” isimli hikaye ve boyamalardan oluşan bir kitap çıkartıldığını, çocukların sevebileceği şekilde tasarlanan kitapta çevreyi korumayı seven Porti’nin (portakal çocuk) çevre konusuyla ilgili başından geçen hikayenin anlatıldığını kaydeden Aldağ, tüm katılımcılara seslenerek hep birlikte çalışılırsa bu projenin başarılı olacağının altını çizdi.

Tüm kesimlerin gönüllülük esasına dayanarak destek vermesini isteyen Aldağ, herkesin tertipli düzenli bir yapıda yaşamaya hakkı olduğunun altını çizdi.

Porti’nin proje kapsamında;

*serüvenler halinde boyama kitapları

*seriler halinde hikaye kitapları

*çeşitli boyutlarda porti maskotu yaratılacak

*porti kuklaları üretilecek

*ayrıştırma standları oluşturulacak

*porti tiyatro oyunu,

*porti bilgisayar oyunu

*porti boyama oyunu

*porti şarkısı

*porti çizgi filmi gibi unsurlar yer alacak.

Hikayede Porti okulun düzenlediği çöp toplama yarışı etkinliğine katılır. En çok çöp toplayarak yarışmanın birincisi olan Porti, arkadaşlarından çevre kirliliği için hep beraber bir kampanya yapmaları gerektiği anlatılıyor. Kitapta ayrıca çevre kirliliğini anlatan ve nasıl temiz olunması gereken unsurlar boyama olarak da çocuklara anlatılıyor.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yaptığı açıklamada Belediyenin düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetler verdiği enerji güzel işler yaratabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çevre konusuna değinen Özçınar bu konuda çok sıkıntılar yaşandığını belirterek, önemli mesafeler kaydedecek yol haritalarının olması gerektiğini savundu.

Çevre bilincinin küçük yaşta başlaması ve geri dönüşüm konularında bir süreden beridir çalıştıklarını anlatan Özçınar, Belediye’nin sahip olduğu araçlarla yeşil atıkların ve molozların geri dönüşümle tekrar kullanılmasının bir değer olduğunu kaydetti.

Özçınar Porti Projesi ile yaşanılan çevrenin temiz tutulması bilincinin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Porti Kitabında kompostlama yönteminin ne olduğu, faydaları ve atıklarımızın evlerimizde nasıl değerlendirileceği ile ilgili resimli bilgiler aktarıldığını söyledi.

Toplantısının sonunda Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, Gazi

Baf Dayanışma Derneği Başkanı Türkay Tokel ve Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun da söz alarak Porti projesi hakkında görüşlerini belirttiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.