GTMK dayanışma projelerine devam ediyor... - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

29 Mart 2024 - 15:25

GTMK dayanışma projelerine devam ediyor…

Son Güncelleme :

30 Mart 2023 - 1:52

369 views
GTMK dayanışma projelerine devam ediyor…

GTMK’dan bir farkındalık projesi daha…

Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önem kazandığı günümüzde, ülkemizde de duyarlılık ve dayanışma örneği sergilenen sosyal sorumluluk projelerinin haberleri gelmeye devam ediyor.

Güzelyurt Türk Maarif Koleji İyilik Ve Yardımlaşma Kulübü, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

ÖĞRENCİLERE DAYANIŞMA BİLİNCİ AŞILANIYOR

Okul öğretmenleri, öğrencilere  dayanışma bilincinin aşılanması için çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Geçtiğimiz günlerde GTMK öğrencileri, evlerinden iyi durumda olan ve kullanmadıkları oyuncaklarını Güzelyurt Portakal Çiçekleri Anaokulu’na bağışlamış, yine evlerinde bulunan hikaye kitaplarını da, Kurtuluş İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine bağışlamışlardı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen bu tür projelerle öğrencilere iyilik ve dayanışma bilinci aşılanıyor.

Bununla birlikte okul içerisinde sevgi, iyilik ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan ‘Narenciyemi Paylaşıyorum’ temalı afiş çalışmaları ile farkındalık yaratılmaya çalışılmıştı.

İYİLİK VE DAYANIŞMA PROJESİ

Şimdi de, yeni bir projeye daha imza atılıyor. ‘https://freecyclenorthcy.com/’ web sitesini kurarak  kişilerin ihtiyaç fazlası veya kullanmayacağı eşyaları paylaşıp ihtiyaçlı bireylere ulaştırmak amacını taşıyan yeni bir organizasyon hayata geçiriliyor.

Proje ile ilgili verilen bilgide, yapılacak bağışlar ile çocuk bezinden, köpek mamasına ve okul eşyaları ile kıyafetlere kadar birçok alanda stok oluşturulacağı, böylelikle hem ihtiyaçların karşılanması için sürekli yeni şeyler satın alma ihtiyacının azaltılacağı, hem de ihtiyaçlı bireylerin  ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabileceği belirtildi.

DOĞAYA DA KATKI…

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, “ürettiğimiz çöp miktarı da azalarak, doğa üzerindeki yükümüz bir nebze hafifleyecektir. Amacımız hem insanlara hem doğaya iyilik yaparak önemli bir sosyal sorumluluk projesine katkı koymaktadır” denildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.