Erdoğan, 14 yıl sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile görüştü - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

3 Mayıs 2024 - 09:27

Erdoğan, 14 yıl sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile görüştü

Son Güncelleme :

21 Eylül 2022 - 9:10

126 views
Erdoğan, 14 yıl sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kuruluna katılmak üzere bulunduğu New York’ta İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

Erdoğan, Yair Lapid ile de görüşerek 10 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile de bir araya gelmiş oldu.

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin seviyesi 10 yıldan uzun süredir iniş-çıkışlar yaşarken; 17 Ağustos’ta iki ülke arasında normalleşme sağlanmış ve büyükelçilerin yeniden atanmasına karar verilmişti.

Fransız haber ajansı AFP, Lapid’in Hamas’ın elinde olan İsrail vatandaşlarını kurtarmak için yardım arayışında olduğunu yazdı. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada da “Lapid’in kayıp ve rehin durumdaki İsraillierin durumu ve tümünü evlerine geri götürmenin öneminden bahsettiği” belirtildi.

Açıklamada, Lapid’in, İsrail’in “düşmanı İran’la ilgili endişelerini de dile getirdiği ve Erdoğan’a istihbarat paylaşımı için teşekkür ettiği” de belirtildi.

Mayıs ayında İran’ın İsrail vatandaşlarına Türkiye’de suikastler düzenleyeceği yönünde bir istihbarat olduğu ifade edilmiş; Türkiye’nin şüphelilerin yakalanması konusunda İsrail ile yakın iş birliği içinde çalıştığı açıklanmıştı. Ardından iki ülke arasındaki normalleşme süreci hız kazanmıştı.

Erdoğan, son olarak 2008’de bir İsrail Başbakanı’yla bir araya gelmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.