Ecer: Vatan, millet, sakarya hikayeleri ile oy alma dönemi geçti - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

16 Nisan 2024 - 21:07

Ecer: Vatan, millet, sakarya hikayeleri ile oy alma dönemi geçti

Son Güncelleme :

19 Ocak 2022 - 11:50

447 views
Ecer: Vatan, millet, sakarya hikayeleri ile oy alma dönemi geçti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Hasan Ecer, pandeminin seçim sandığına olası etkisini ve KKTC ile Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

Hasan Ecer, ülkede pozitif vaka sayılarının 1000 bandında olduğunu, salgının mevcut hızıyla ilerlemesi durumunda seçime katılımın beklenenin çok altında olacağını kaydetti.

Hasan Ecer, bu hususta karar merciinin, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olduğunu dile getirdi.

Ecer, mevcut hükümetin yönetim kabiliyetini ve KKTC-Türkiye ilişkilerini de yorumladı.

YENİDEN ADAY OLMA CESARETLERİ KARŞISINDA ŞAŞKINIM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili adayı Hasan Ecer, mevcut iktidarın ülke yönetimine yeniden aday olma cesareti karşısında şaşkın olduğunu söyledi.

Ecer, “Bu toplumu her konuda kandıran bir hükümet ile karşı karşıyayız. İnsanlara yalan söylüyorlar. Geçmişte vatan, millet, sakarya hikayeleri ile insanları kandırırlardı ama şimdi insanların geçim derdi var. Bıraksınlar artık o nutukları bunların bir getirisi yok artık” dedi.

“MÜDEHALE KABUL EDİLEMEZ”

Hasan Ecer, Türkiye ile ilişkilerin devletten devlete saygı çerçevesinde olması gerektiğini söyleyerek, KKTC’de yapılacak seçimlere herhangi bir müdahalenin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Ecer, “Müdahaleler her dönemde oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok bariz bir şekilde müdahale oldu. Açık bir şekilde tekrardan bir müdahaleye maruz kalırsak bunun mecliste değerlendirilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bana kalsa eğer net bir müdahale söz konusu olursa meclisten çekilmeye kadar ciddi bir tavır ortaya konmalıdır. KKTC ile Türkiye arasında devletten devlete saygı çerçevesinde bir ilişki olmasından yanayız. Biz derdimizi Türkiye’ye anlatabiliriz. Eğer müdahale artarak devam ederse o zaman biz de CTP olarak gerekli mercilerde bunu değerlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.