Doğuş Derya: Ziya Öztürkler'in rüşvet aldığına dair iddialar var - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 12:42

Doğuş Derya: Ziya Öztürkler’in rüşvet aldığına dair iddialar var

Son Güncelleme :

27 Mart 2024 - 13:49

221 views
Doğuş Derya: Ziya Öztürkler’in rüşvet aldığına dair iddialar var

CTP Milletvekili Doğuş Derya, UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in, Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu tarafından yeni açılması istenen tıp fakültesinin izni alınması konusunda yardımcı olabilmesi için kendisine, miktarı bilinmeyen zarf içinde arabasının bagajına para koyulduğuna dair polise ifade verildiğini söyledi…

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında bazı iddiları gündeme taşıdı.

Eski Yükseköğrenim Daire Müdürü Ziya Öztürkler hakkında geçtiğimiz yıl polise yapılmış bir rüşvet şikayeti olduğunu açıklayan Doğuş Derya, Öztürkler’in Şinya Restoran’ın park yerinde Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu tarafından yeni açılması istenen tıp fakültesinin izni alınması konusunda yardımcı olabilmesi için kendisine miktarı bilinmeyen zarf içinde arabasının bagajına para koyulmak suretiyle rüşvet verildiğine dair ifade bulunduğunu vurguladı.

“ZİYA BEY BU İFADEYLE İLGİLİ POLİSE DAVET EDİLDİ Mİ?

Söz konusu ifadeyle ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını soran Doğuş Derya, “Ziya bey bu ifadeyle ilgili polise davet edildi mi? Hiç suçu da olmayabilir ama şu anda yükseöğrenim ile ilgili bu tip iddialar varken polis neden bu soruşturmayı birleştirmiyor?” diye sordu.

Ülkenin başında bulunan kişilerin birçok suçtan yargılandığına dikkat çeken Derya, “Devletin başına atanan Ersin Tatar bey yıllar önce hayali ihracattan yargılanmış, Meclis Başkanı Zorlu Töre ise pro kaçakılığından yargılandı, son zamanlarda da eşinin aracında akaryakıt alarak başka bir yolsuzlukta yaptı” diye konuştu.

“DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI”

Ülkede yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Derya, Öztürkler’in polise ifade vermesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Ziya Öztürkler ise iddialar üzerine net konuştu. Ziya Öztürkler şu açıklamada bulundu:

“Doğuş Hanıma gelince, sen daha Ziya Öztürkler’i tanımadın”

Milletvekili Ziya Öztürkler ise bu iddiara net yanıt verdi. Ziya Öztürkler şöyle konuştu: “Birincisi ilgili izni benim verme yetkim yok. İkincisi bu şikayet üzerine ben arandığımda milletvekiliydim ve paşa paşa gidip polise ifade verdim. Bizzat her şeyin araştırılmasını da talep ettim. Polis tüm ayrıntılarıyla konuyu soruşturmuştur.
Yedi yıl boyunca onurumla görev yaptım. Tüm üniversitelerden de açıklama bekliyorum. Hangi rektör veya mütevelli heyeti başkanıyla bir kirli pazarlığım varsa açıklasınlar. Sadece ülkeme hizmet ettim. Alnım açık, kendi kişisel menfaatim için tek bir kuruşum yok. Halka açık bir restoranın park yerinde ilgili kişi kendi yazmış olduğu kitaplarını bana verirken gayet doğal çekilen görüntüler üzerinden birtakım mesnetsiz iddialar ortaya attılar. Bu iddiaları ortaya atanlar ise üniversiteyi soyan kişiler olmuştur.
Hesaplarım ortada, mal varlığım ortada, her şeyim açık, hesap veremeyeceğim hiç bir şey yok. Polis teşkilatına da her türlü açıklamayı yaptım, ilgili teşkilatta her türlü soruşturmayı yaptı. Vekil kimliğime de sığınmadım.
Doğuş Hanıma gelince Sen daha Ziya Öztürkler’i tanımadın, geçmişimi belli ki kim olduğumu da bilmiyorsun. Araştırıp öğren, bir vekil olarak araştırmadan sormadan bu kadar basit mi meclis kürsüsünden konuşmak? Yazık sana….
YÖK heyetinin burada olduğu, komite başkanlığını yaptığım bu dönemde birtakım çevrelerin benimle ilgili gündem oluşturmaya çalışmaları da çok ilginç değil mi?
Acaba çekinceleri ne bilemedim?
Benimle uğraşanlara açık açık söylüyorum. Veremeyeceğim hesap yoktur. Ben itibarımı halktan, ahlaki terbiyemi ailemden ve öğretmenlerimden aldım, Doğuş Derya’dan değil…”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.