CTP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SUÇ İŞLİYOR! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

26 Nisan 2024 - 10:20

CTP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SUÇ İŞLİYOR!

Son Güncelleme :

14 Şubat 2023 - 16:29

567 views
CTP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SUÇ İŞLİYOR!

Rana Sarro’nun haberi

Cumhuriyetçi Türk Partili iki dönem Akdoğan Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Mesarya Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Latif’in sorumluluğundaki Akdoğan Barınağı’nda köpeklerin durumu içler acısı.

Akdoğan Barınağı’na hapsedilen köpekler birbirini parçalıyor. Barınağın aylardan beridir temizlenmediği ve köpeklerin kafeslerde kalabalık şekilde ve çok kötü şartlarda tutulduğu görülüyor.

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif’in, Hayvan Refahı Yasası’na göre suç işlediği belirtiliyor.

Köpekler hapsedildikleri barınakta gelişi güzel tutuldukları ve bakımları yapılmadığı için birbirini parçalıyorlar, parçalanan köpekler veterinere dahi götürülmeyip yaralı halde barınakta bir köşede ölüme terkediliyor. Korkan hayvanlar açlık çekiyor ve perişan halde yaşamaya çalışıyorlar.

OLAY POLİSLİK OLDU… BELEDİYE BAŞKANI’NA POLİS Mİ HABER VERDİ YOKSA VETERİNER DAİRESİ Mİ?

Akdoğan sakini bir vatandaşın barınağa giderek video çektiği ve belediye başkanı aleyhinde polise suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Polis ise bölgedeki Veteriner Dairesi Şubesi ile birlikte bahse konu barınağa gittiğinde, videoda görüldüğünün aksine barınağın tertemiz bulunduğu, hayvanların önüne su ve mama konduğunun görüldüğü öğrenildi.

Barınağın çok kötü şartlarda tutulduğu videolarda görülürken polise yansıyan olayda CTP’li Belediye Başkanı Ahmet Latif’e önceden baskına gidileceğini, polisin mi yoksa Veteriner Dairesi çalışanlarının mı haber verdiği merak ediliyor.

Hal böyle olunca ilgili bölge Veteriner Dairesi Şubesi ekiplerinin bahse konu barınakla ilgili olumlu rapor tuttuğu biliyor.

DERNEKLER ATEŞ PÜSKÜRÜYOR  

Bu vahşete hayvan hakları savunucusu dernekler büyük tepki gösterdi. Altın Patiler Derneği ile Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, bu barınaktaki toplam 25 köpeği kurtarmak için harekete geçti.

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, bu kurtarılan canlıların yerine, Belediye Başkanı Ahmet Latif tarafından sokaklardan başka canlıların toplatılıp yenilerinin konacağı ve bunun sonu olmadığından endişeli.

“BELEDİYE KAPATTIĞI HAYVANLARA BAKMAKTAN BİLE ACİZ”

Hayvan Hakları Derneği As Başkanı Cemaliye İnan, “Hayvanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan acizken barınak açması, köpek toplaması söz konusu olamaz. Bu yaşananlar suçtur. Belediye suç işliyor” dedi.

“Akdoğan barınağı hemen kapatılsın” diyen Cemaliye İnan, “İçimiz yanarken, nefes alamazken bile insanoğlunun gaddarlığı bitmiyor.  Akdoğan barınağında köpekler birbirlerini parçalıyor, ölüyorlar.  Yaralılar acı içinde bir köşeye çekilmiş ölmeyi bekliyor.. Bu yaşananlar ilk değil son da olmayacak. Bunları yazarken utanıyoruz! Mesarya Belediyesi, Akdoğan bu hayvanlara bakabilecek kapasiteniz ve vicdanınız yok. Toplayıp bir kafese tıkmakla olmuyor. Barınağı kapattırmadan, bu köpekleri sizlerin elinden kurtarana kadar durmayacağız!” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.