Corona virüsün savaş alanı Hindistan olacak - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

16 Mayıs 2024 - 09:51

Corona virüsün savaş alanı Hindistan olacak

Son Güncelleme :

27 Mart 2020 - 11:40

287 views
Corona virüsün savaş alanı Hindistan olacak

Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadelede Avrupa ve ABD değil Hindistan’ın savaş alanı olacağı iddia ediliyor.

1.3 milyar nüfuslu Hindistan’da virüsün yayılması durumunda büyük bir felaket yaşanabilir. 800 milyon insanın Covid-19’a yakalanacağından endişe ediliyor. Hindistan’da hastaneler yeterli değil, temiz su büyük bir sorun ve birçok bölgede hijyen malzemesi üretecek tesis bulunmuyor. Bu durum on binlerce insanın yaşamını yitirebileceği anlamı taşıyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 24 Mart’ta ülke genelinde vatandaşların 21 gün boyunca evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklandığını açıklamıştı.

Hindistan, salgınının ekonomik etkilerine karşı koymak amacıyla da yoksullar için 22 milyar dolarlık kurtarma paketi açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.