Çile Polikliniğine Hoşgeldiniz! - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

19 Mayıs 2024 - 16:54

Çile Polikliniğine Hoşgeldiniz!

Son Güncelleme :

23 Eylül 2022 - 14:12

227 views
Çile Polikliniğine Hoşgeldiniz!

Cengiz Topel Hastanesi’nin daracık poliklinik koridorunda hastalar tıkış tıkış saatlerce bekliyor… 

Cengiz Topel Hastanesi’nin Poliklinik bölümü daracık bir koridordan ibaret. Polikliniğe muayene olmak için giden hastalar adeta çile çekiyor.

Çocuk doktoru, dahiliye, kulak burun boğaz, cildiye, ortopedi, ağız ve diş poliklinik hizmetlerinin verildiği dar koridorda, onlarca hasta sıkışık halde dar koridorda muayene olmak için sıra bekliyor.

DARACIK KORİDOR ÜZERİNDE HEKİMLER ŞİFA DAĞITMAYA ÇALIŞIYOR

Cengiz Topel Hastanesi’nin konumu itibariyle oldukça nezih bir ortamı olmasına karşın, sistemsizlik ve ilgisizlik nedeniyle hastalar da doktorlar da illallah etmiş durumda.

Denize sıfır, dağ ve doğa manzaralı geniş bahçesi olan eşsiz konumuyla ve oldukça büyük binaya sahip ülkemizin en güzel hastanesi durumundaki Cengiz Topel Hastanesi yetkililerin ilgisizliğinin kurbanı haline geldi.

Hastane binası içerisinde en fazla ziyaret edilen, saatlerce beklenen, tüm hekimler haftanın her günü sabahtan öğleye kadar poliklinik hizmeti verdiği hastanenin en önemli bölümü tek bir dar koridordan ibaret.

NEFES KOKUSUNDAN DURULMUYOR

Poliklinik denilen dar koridorda çocuk, yetişkin, yaşlı, kanser ve her türlü hastalıktan mustarip insanlar, nefes kokusundan durulamayan poliklinik koridorunda saatlerce durup beklemek zorunda.

HASTANE HASTALIK SAÇIYOR

Tüm çocuk, yaşlı ve hastaların iç içe dip dibe durup beklediği poliklinik koridorunda nefeslerden maskelerle korunmak dahi mümkün olmuyor.

Özellikle pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı’nın bir yandan insanların oksijensiz kalmasına yol açan maskeleri dayattığı bilinirken; çocuklara dahi okullarda maske dayatması yapma girişimleri henüz akıllarda iken, hastanelerin şifa yerine hastalık yayması hayret uyandırıyor.

İYİ GİREN HASTA ÇIKIYOR!

Şifa aramak için hastaneye giden insanların,  hastalık yayan ve adeta kokan o dar poliklinik koridorunda tıklım tıklım beklemesine Sağlık Bakanlığı’nın seyirci kalması eleştiriliyor.

HASTALARIN İSYANINI DUYAN VAR MI?

Poliklinik koridorunda tıklım tıklım nefes kokuları içerisinde saatlerce sıra veya odasında bulunmayan doktorları saatlerce bekleyen hastalar adeta isyan ediyor.

Poliklinik koridoru üzerindeki hekim odalarında da, hekimlerin bu zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye ve yüzlerce hastayı muayene etmeye çalıştıkları görülüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.