Cezaların dağıtımı için ihaleye çıkılacak - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

28 Nisan 2024 - 01:36

Cezaların dağıtımı için ihaleye çıkılacak

Son Güncelleme :

20 Aralık 2023 - 12:21

249 views
Cezaların dağıtımı için ihaleye çıkılacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, hız tespit kameraları ile ilgili basın ve Meclis kürsüsünden ortaya atılan iddialar karşısında şöyle bir açıklama yapıldı:
“Hız tespit kameralarına ait cezalar, her yıl yapılan ihale sonucu belirlenen kurye aracılığı ile dağıtılmaktadır. Hız tespit kameralarına ait cezaların dağıtımı ile ilgili ihale, kaynak yetersizliği nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamamıştır. Bu yıl gerekli kaynak bulunmuş, olup 2024 bütçesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte cezalarının dağıtımı için ihaleye çıkılacaktır.
Yeni cihaz alımıyla ilgili ne bir ihale kararı, ne bir Bakanlar Kurulu kararı ne de Bakanlığımızda yürürlükte olan herhangi bir sözleşme bulunmamaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2023 Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nde yer alan ve bu çerçevede K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında; hız tespit kameraları, ağır vasıtalar hareket halindeyken ağırlık ölçümü yapabilecek kantar sistemleri ve akıllı trafik sistemleri ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.