“Can ve mal güvenliğim yok” - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

27 Nisan 2024 - 08:31

“Can ve mal güvenliğim yok”

Son Güncelleme :

16 Kasım 2023 - 10:16

544 views
“Can ve mal güvenliğim yok”

Songül Osum isimli vatandaş, boşanma aşamasında olduğu eşinin uzaklaştırma kararı olmasına rağmen evinin bir metre yakınına kadar geldiğini, İskele Polisine durumu bildirmesine rağmen hiçbir işlem yapmadığını ve ifadesinin dahi alınmadığını iddia etti. Osum, boşanma aşamasında olan eşinin polis tarafından korunduğunu iddia ederek, “kapı, pencere açamaz duruma geldim” dedi. “Beni öldürecek dediğimde, “ne yapalım başına polis mi koyalım” diye cevap veren polis benim canımı ve malımı nasıl korusun?” diye tepkisini dile getiren Osum, kadına şiddet birimlerinden yardım talep etti…

Yeni Bakış

Songül Osum isimli vatandaş, boşanma aşamasında olduğu eşinin uzaklaştırma kararı olmasına rağmen evinin bir metre yakınan kadar geldiğini, İskele Polisine durumu bildirmesine rağmen hiçbir işlem yapmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, yaşadıklarını anlattı. Osum’un paylaşımı şöyle, “Bugün boşanma aşamasında olduğum adam mahkemenin ortak mal olarak değer biçtiği mandıranın lamarina demir ve profillerini sökerek alıp sattı ve  beni bu maldan mahrum etmek için sakladı. Bu konuyu iskele polis adli şubenin bilgisine getrdim, evime geldiler ifade vermek istedim.  Almadılar.  Bana o şahısla konuşup gelip benden ifade alacaklarını söylediler.  Adamı alıp gittiler ve sonra bıraktılar.  Ancak yine benden ifade alan olmadı.  Ara emrine rağmen şikayetçi olamayacağımı söylediler.”

“Bu şahıs iskele polisindeki amir tarafından korunuyor”

“Yine gecen hafta evden uzaklaştırma kararı olmasına rağmen benim kullanımımda olan ve yardımcı ev olarak kullandığım evimin 2 metre yanında bulunan ambara girip kız kardeşimin zeytinlerini aldı.  Polise ambara girdiğini ve ancak zeytinleri almadığını söyledi. Polis yine hiçbir işlem yapmadı.  Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen evimin 1 metre yanına geldi ve polis yine hiçbir işlem yapmadı.  Defalarca evimin önünde bana sövdü, hakaret etti.

“Polise her başvurduğumda yine mi sen geldin diyorlar”

Polis yine birçok kez gitmeme rağmen ifadem sadece birkaç kez alındı. İskele polisine her gittiğimde oradaki görevli polis bana yine mi sen diye tepki gösterdi. Kızımın da ifadesi olmasına rağmen ben de ona sövmüşüm gibi işlem yapıldı. Benim en küçük hatamda  beni tutukladılar…Bu şahıs iskele polisindeki amir tarafından açık ve gayri yasal şekilde korunuyor.”

“Varsa kadını ve kadın haklarını koruyan bir kadına şiddet birimi  göreve çağırıyorum.  Eğer bana bir şey olursa, İskele Polis Müdürlüğü sorumudur”

“Bu adam bana ve çocuklarıma psikolojik baskı ve korkutma yoluna devam etmektedir ….Evimizde  kapı pencere açamaz duruma geldik. Benim şu anda hiçbir can ve mal güvenliğim yoktur. Canımı ve malımı korumakta görevli polis nerede? Beni öldürecek dediğimde, “ne yapalım başına polis mi koyalım” diye cevap veren polis benim canımı ve malımı nasıl korusun? Mahkeme bir yıldır sürüyor. Nafaka almıyorum. Köy ekmeği satarak geçiniyorum. Traktörle dal taşıyorum. Bu adam evimin 1 metre yanındaki ortak paylaşımdaki traktörü alıp yok etti. Bu konuda da polis ifademi almadı.  Bu şahıs bana beni ve oğlumu öldüreceğini defalarca söyledi.  Artık çözüm bulamadığım için sesimi buradan duyurmak istiyorum.  Varsa kadını ve kadın haklarını koruyan bir kadına şiddet birimi göreve çağırıyorum.  Eğer bana bir şey olursa, İskele Polis Müdürlüğü sorumudur.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.