Berberler Birliği: Paket beklentilerimizi karşılamadı - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

17 Mayıs 2024 - 17:42

Berberler Birliği: Paket beklentilerimizi karşılamadı

Son Güncelleme :

27 Mart 2020 - 16:52

228 views
Berberler Birliği: Paket beklentilerimizi karşılamadı

Açıklanan ekonomik tedbir paketinin yankıları sürüyor. Bu sefer bir açıklama da Berberler Birliği’nden geldi. Paketin beklentilerinin karşılamadığını bildiren berberler sosyal medyadan KTEZO üzerinden açıklamada bulundu.

İşte açıklama:

“Malumunuzdur ki ülkemizi, Türkiye’yi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olağanüstü bir durum oluşturdu. Büyük ölçüde işyerleri Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Hastalığa önlem alma amaçlı olarak 14 gündür işyerlerimiz maalesef kapalı. Biz berberler, küçük esnaflar, hepimiz gün çalışıp gün harcayan bir kesimiz ve çalışanlarımız var. Çalışanlarımızın sigortaları, ihtiyat sandığı ödenekleri, çalışma izinleri, dükkan kiraları, borç ve kredi taksitleri gibi saymakla bitmek bilmeyen sıkıntılarımız vardır.

Hepimiz şu an çok üzgün, bitkin ve çaresiz bir şekilde “sonumuz ne olacak?” diye düşünüyoruz. Dört gözle “EKONOMİK PAKETİ” bekledik. Ekonomik paket dediler ancak bu paket, esnaf ve zanaatkârların beklentisini hiçbir şekilde karşılayacak, hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlayacak bir paket olmamıştır.

Ayrıca şu anda çalışanlar ve esnafımız isyan noktasındadır. Her gün, her saat onlarca telefon görüşmesi yapıyoruz. “Başkanım iyi güzel kapat dediler, kapattık ama bu paketle bizi virüsten değil açlıktan öldürecekler” diye arayan esnaflar var.

Ayrıca bu paketten, uzayan süreçten ve ne olacağını bilmemekten dolayı işyerlerinde gizli gizli işbaşı yapanlar veya farklı ortamlarda sağlığı daha çok tehdit edecek şekilde iş yapan kişiler var. Biz buna “fırsatçılık” diyoruz fakat bu işin gerçek adı çaresizliktir.

Gelinen bu aşamada, K.T. Berberler Birliği olarak hem dünyadaki, hem Türkiye’deki hem de ülkemizdeki reel ve üzücü durumun son derece farkındayız ancak küçük esnaf ve meslektaşlarımız adına hükümete bir takım önerilerimiz ve beklentilerimiz olacaktır.

Beklentilerimiz şu şekildedir;

1- Kira sorununa daha net bir çözüm,
2- Sosyal sigorta, vergi ve ihtiyat sandığı yatırımlarında öteleme yerine en az 6 ay muafiyet uygulanması,
3- Kredi, borç taksitlerinin faizsiz olarak ötelenmesi,
4- Hızlı ve ivedi olarak düşük faizli acil kredi paketlerinin uygulamaya sokulması.

Sonuç olarak; turist ve öğrenci olmayan bir ortamda bu krizin daha uzun süreceği ve bu işyerleri açılsa dahi esnafın kısmen toparlanması ve işlerin normale dönmesinin yıl sonunu bulacağı kanaatindeyiz.
Temennimiz en erken zamanda çağrımıza ve önerilerimize kulak verilmesi, cevap verilmesi ve yürürlüğe konulmasıdır.

K.T. Berberler Birliği
Yönetim Kurulu”

K.T. BERBERLER BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI“PAKET BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAMADI”Malumunuzdur ki ülkemizi, Türkiye’yi ve…

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) www.ktezo.org paylaştı: 27 Mart 2020 Cuma

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.