Acınız acımızdır, yanınızdayız... - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

29 Nisan 2024 - 23:45

Acınız acımızdır, yanınızdayız…

Son Güncelleme :

02 Ocak 2024 - 12:34

208 views
Acınız acımızdır, yanınızdayız…

İsias Otel’in 11 sanığı yarın yargılanmaya başlıyor

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İsias Otel’in 11 sanığı yargılanmaya 3 Ocak’ta başlıyor. Şampiyon Melekler’in aileleri, siyasiler ve hukuk heyeti, davayı takip etmek üzere Adıyaman’a gitti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli’ne ilişkin 11 sanık hakkındaki davanın ilk duruşması 3 Ocak 2024’te görülecek.

Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’in 11 sanığının yargılanacağı dava yarın başlıyor. Yarın başlayacak İsias davası için bu sabah Gaziantep’e giden heyet, otobüslerle Adıyaman’a hareket etti.

Ercan Devlet Havaalanı’nda Adıyaman yolcuları için özel geçiş yeri ve uçağa kolay ulaşım için özel körük açıldı. Ekranlarda ise ortak bir görsel düzenlendi; “Acınız acımızdır, yanınızdayız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Adıyman’da yarın başlayacak olan İsias davasını yakından takip ettiklerini söyledi. Feyzioğlu, “Meleklerimizin katillerinin duruşmasını yakından izliyoruz, adalet bakanımız da izliyor” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve Merkez yürütme Organı üyesi Ahmet Tokatlıoğlu da, İsias davası duruşmasında ailelere destek vermek maksadıyla 3 Ocak’ta Adıyaman’da olacak.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.