34 mürettebatta koronavirüs pozitif çıktı - Evrensel KıbrısEvrensel Kıbrıs

20 Mayıs 2024 - 17:18

34 mürettebatta koronavirüs pozitif çıktı

Son Güncelleme :

22 Nisan 2020 - 7:30

235 views
34 mürettebatta koronavirüs pozitif çıktı

Japonya’da demirli bulunan bir yolcu gemisindeki 34 mürettebata corona virüs bulaştığı belirlendi. Toplam 623 mürettebatı bulunan gemide yolcu bulunmuyor

Daha önce corona virüs salgını nedeniyle iki hafta süreyle karantina altında tutulan yolcu gemisi ile gündeme gelen Japonya’da, bir gemide daha corona virüsüne rastlandı.

Nagazaki yerel hükümetinden yapılan açıklamada, bölgede demirli Costa Atlantica adlı geminin Filipinli bir çalışanının dün corona virüs taşıdığının anlaşıldığı belirtildi. Bunun üzerine söz konusu çalışanla irtibatı bulunan 53 personel ve 4 aşçıya virüs testi uygulandığı açıklanırken, 33 mürettebatın pozitif sonuç verdiği kaydedildi. Böylece ilk enfekte olan personel ile birlikte gemideki vaka sayısının 34’e yükseldiği duyuruldu.

Toplam 623 mürettebatı bulunan gemide yolcu olmadığı ifade edilirken, şimdiye dek pozitif sonuç veren kişilerle teması bulunan gemi çalışanlarının da tedbir amacıyla karantinaya alındığı bildirildi. 29 Ocak’ta Nagazaki’ye varan geminin Nisan sonuna kadar bölgede demirli kalması bekleniyordu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.